Panorāma

Ierēdne tiesā uzvar Kultūras ministriju

Panorāma

Mediķi gatavojas protesta akcijām

Kristīne Opolais neuzstāsies operas jubilejas koncertā

Kristīne Opolais atceļ uzstāšanos LNO ēkas jubilejas koncertos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Protestējot pret situāciju, kas izveidojusies ar Latvijas Nacionālās operas (LNO) jauno valdi, pasaulslavenais soprāns Kristīne Opolais atceļ savu uzstāšanos LNO ēkas 150. jubilejas koncertos, kas notiks 5. un 6. septembrī. Kā lsm.lv norādīja LNO pārstāvji, biļetes iespējams nodot atpakaļ kasē.

Iepriekš izskanēja aizkulišu minējumi, ka vēl daži solisti izteikuši gatavību atteikties no uzstāšanās, paužot protestu, taču šīs runas nav apstiprinājušās.

Ziņas par jauno valdi ir graujošas. Atceļu savu piedalīšanos operas ēkas jubilejas koncertos," paziņoja Opolais, norādot, ka nevēloties vairs iet uz operu, kas, pateicoties Andrejam Žagaram, viņai bijusi "kā mīļas mājas un visīstākā ģimene".

"Ja ir kaut mazākās aizdomas, ka jaunās valdes sastāva izveides procesā vērojamas nelikumības, to nedrīkst ignorēt,” uzskata operzvaigzne.

LNO respektē dziedātājas lēmumu un dara zināmu, ka skatītāji, kuri nevēlas apmeklēt LNO ēkas jubilejas koncertus bez Kristīnes Opolais piedalīšanās, iegādātās biļetes var nodot atpakaļ LNO kasē vai „Biļešu paradīzes” kasēs visā Latvijā. Uz koncertu 5. septembrī – līdz 5. septembra koncerta sākumam, savukārt uz koncertu 6. septembrī – līdz 6. septembra koncerta sākumam. Elektronisko biļešu pircējus lūdzam sazināties ar „Biļešu paradīzi” pa e-pastu [email protected].

Iepriekš intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta Panorāma" ilggadējais operas vadītājs Andrejs Žagars norādīja, ka skatītājiem nav jācieš Kultūras ministrijas un LNO vadības konflikta dēļ.

"Domāju, ka nekādu politisku manifestāciju nebūs šajā koncertā," intervijas noslēgumā izteicās Žagars.

Savukārt kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende LTV "Rīta Panorāmā" atgādināja, ka LNO vadītājs šobrīd joprojām ir Andrejs Žagars, opera ir pārdevusi dārgas biļetes uz koncertu un Žagars ir atbildīgs par koncerta izdošanos.

Kā ziņots, ar operas nama 150 gadu jubilejas koncertiem 5. un 6. septembrī LNO atklāj jauno sezonu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti