Kristīne Blaumane, Andris Poga un LSO uzstāsies ar Štrausa mūziku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

15. aprīlī plkst.19 koncertzālē „Lielais dzintars” un 16. aprīlī plkst.17 Rundāles pilī kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri (LSO) uz skatuves kāps Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) galvenais diriģents Andris Poga un Londonas Filharmonijas orķestra pirmais čells – Kristīne Blaumane. Programmā Riharda Štrausa mūzika.

Ar LSO pēc ilgāka pārtraukuma atkal sadarbosies LNSO mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Andris Poga, kurš savulaik jau paspējis būt gan profesionālā pūtēju orķestra „Rīga” vadītājs, gan "Orchestre de Paris" galvenā diriģenta Pāvo Jervi asistents, kā arī Bostonas simfoniskā orķestra asistentdiriģents. Vēl marta sākumā viņš veiksmīgi debitēja ar vienu no pasaules pirmā piecinieka orķestriem – Leipcigas "Gewandhaus" simfonisko orķestri.

Andra Pogas un LSO interpretācijā klausītājiem būs iespēja baudīt vācu komponista Riharda Štrausa mūziku. Koncerts sāksies ar skaņdarbu „Metamorfozes” 23 stīgu instrumentiem. Pēcāk Liepājas Simfoniskajam orķestrim uz skatuves pievienosies viena no Latvijas izcilākajām čellistēm ar lielisku starptautisku karjeru – Londonas Filharmonijas orķestra soliste Kristīne Blaumane, lai atskaņotu simfonisko poēmu „Dons Kihots” pēc Migela de Servantesa slavenā romāna.

„Iespēja interpretēt Riharda Štrausa mūziku mani vienmēr ļoti iedvesmo – teju katrs viņa sacerētais skaņdarbs ir meistardarbs. Tie ir kā dažādi, iztēli un fantāziju rosinoši simfoniski stāsti. Šajā programmā ietvertie skaņdarbi ir ārkārtīgi atšķirīgi – gandrīz vai kā divu dažādu komponistu sacerēti. 19.gadsimta nogales Štrauss ar savu krāšņo simfonisko poēmu “Dons Kihots”, kas pēc savas būtības ir variācijas čellam ar orķestri, ilustrējot epizodes un tēlus no visiem kopš skolas laikiem pazīstamā Servantesa stāsta. Un „Metamorfozes” – mūža nogales Štrauss – vairs ne tik tieši ilustratīvs, daudz dziļāks, filosofisks un traģisks vēstījums, var teikt, pat rekviēms kara laikā sagrautajām Rietumu kultūras vērtībām,” par koncertprogrammu stāsta diriģents Andris Poga.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti