Krista Auznieka skaņdarbs ieguvis otro vietu «Rostrum» skatē Helsinkos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Jaunā komponista Krista Auznieka skaņdarbs "I Exist As I Am" ieguvis otro vietu ikgadējā UNESCO Starptautiskajā komponistu jaundarbu skatē "Rostrum" Helsinkos, ziņo Latvijas Televīzijas kultūras ziņu veidotāji.

22 gadus vecā komponista Krista Auznieka skaņdarbu „I Exist As I Am” Latvijas Radio kora grupas, dīdžeja Monstas un diriģenta Kaspara Putniņa ierakstā skatei piedāvāja Latvijas Radio 3 - "Klasika".

Skaņdarbs tapa Latvijas Radio kora grupas koncertprogrammai "Greed", kas izskanēja pagājušā gada 30.novembrī Spīķeru koncertzālē.

"Kristu Auznieku doma par Alehandro Vinjao „Greed" ir aizvedusi pavisam neparastā laukā. Tā ir viena rinda no Volta Vitmena dzejoļa. Un rindiņa ir „I exist as I am"," pirms koncerta Latvijas Radio raidījumam "Kultūras Rondo" pastāstīja diriģents Kaspars Putniņš.

Skaņdarbs Latvijas Radio korim „I exist as I am" tapa nepilna gada laikā. Komponista vērtējumā - lielākais un veiksmīgākais darbs līdz šim.

Kad darbs nāca gatavs, bija sajūta, ka tas patiesi ir kas vairāk. Ka šaubu vairs nav. Nezinu, vai vēl būs tāda iespēja strādāt pie kaut kā viena, lai sasniegtu maksimālu koncentrācijas pakāpi," Latvijas Radio raidījumā "Mākslinieka darbistabā" šī gada sākumā pastāstīja Auznieks.

61. Starptautiskā komponistu jaundarbu skate "Rostrum" norisinājās no 6. līdz 9.maijam Helsinkos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti