Rīta regtaims

Ar zinātni vien nepietiek - mākslai jānāk palīgā. Saruna ar Timuru Tomsonu

Rīta regtaims

Dace Micāne-Zālīte: Dziesma ir tas garīgais spēks, kas dod izturību un prieku

Krista Audere saņem Ērika Eriksona kordiriģentu konkursa galveno balvu!

Krista Audere uzvar Ērika Eriksona kordiriģentu konkursā Stokholmā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Stokholmas Bervalda zālē 24. oktobrī noslēdzās Ērika Eriksona starptautiskais jauno diriģentu konkurss. No 90 pretendentiem uz pusfinālu tika izvirzīti astoņi mūziķi, toskait arī divi Latvijas pārstāvji – Krista Audere un Jurģis Cābulis. Fināla trijniekā iekļuva Krista Audere, kura saņēma arī konkursa galveno balvu.

Konkursa uzvarētāja saņems naudas balvu 10 000 eiro apmērā, kā arī iespēju strādāt kopā ar desmit vadošajiem Eiropas radio koriem.

Žūrijas pamatojumā uzvērts, ka “1. vietas ieguvēja sniedza maģisku priekšnesumu ar izcilu enerģiju un dinamisku poētisku kvalitāti. Uzvarētāja iedvesmoja dziedātājus ar lielisku iztēli un drosmi. Viņa jau strādā starptautiskā līmenī, un viņu sagaida spoža nākotne."

Krista Audere ir latviešu diriģente, kura šobrīd dzīvo un strādā Amsterdamā. Kopā ar Auderi fināla trijniekā startēja arī vācu diriģente Džūlija Selīna Blanka, kura mīt un strādā Oslo, kā arī Harijs Bredfords no Lielbritānijas. Katrs no trijnieka finālam iestudēja skaņdarbu, kuru izpildīja kopā ar Zviedrijas Radio kori.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti