Krievu pianists Mihails Pļetņevs koncertēs festivālā «Rīga Jūrmala»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Otrajā festivāla "Rīga Jūrmala" nedēļā, kas norisināsies no 5. līdz 8. augustam, kopā uzstāsies divi izcili mūziķi – krievu klavierspēles leģenda Mihails Pļetņevs un vijolnieks Daniels Lozakovičs, informēja festivāla organizatori.

Sestdien, 7. augustā, Lielajā Ģildē mākslinieki izpildīs programmu, kurā paredzēti Šūmaņa, Šūberta un Franka skaņdarbi, savukārt 9. augustā Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars” norisināsies Sanktpēterburgas Filharmonijas orķestra koncerts, kuru kā īpašu dāvanu liepājniekiem piedāvā fonds “Uniting History” sadarbībā ar mūzikas festivālu “Rīga Jūrmala”. Kopā ar orķestri uz skatuves kāps tā mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Jurijs Temirkanovs, bet koncerta īpašais viesis būs pianists Mihails Pļetņevs, norādīja rīkotāji.

21 gada vecumā Pļetņevs ieguva Zelta medaļu un pirmo vietu 1978. gada Starptautiskajā Pētera Čaikovska konkursā un ir bijis viens no izcilākajiem pasaules pianistiem. Tagad viņš pazīstams arī kā ievērojams diriģents un komponists – kopā ar pianisti Martu Argeriču ierakstītais Sergeja Prokofjeva balets Pelnrušķīte ieguva "Grammy" balvu. Šī būs krievu pianista atgriešanās festivālā “Rīga Jūrmala”. Kopā ar Krievijas Nacionālo orķestri, pirmo neatkarīgo orķestri Krievijas vēsturē, ko Pļetņevs dibināja 1990. gadā, viņš uzstājās festivāla pirmajā sezonā 2019. gada vasarā.

Daniels Lozakovičs uz skatuves debitēja 9 gadu vecumā kopā ar Maskavas Virtuozu kamerorķestri, un kopš tā laika ir uzstājies kopā ar pasaules izcilākajiem orķestriem un diriģentiem. 15 gadu vecumā viņš parakstīja ekskluzīvu līgumu ar ierakstu kompāniju "Deutsche Grammophon" – viņa 2018. gadā izdotais Baha ierakstu albums sasniedza pirmo vietu vācu klasiskās mūzikas albumu topā.

Pianistam Džordžam Lī, kuram bija jāuzstājas kopā ar Danielu Lozakoviču 5. augustā, un jāsniedz solo koncerts 7. augustā, pandēmijas radīto seku dēļ dalība festivālā bija jāatceļ.

Rūpējoties par festivāla apmeklētāju, mākslinieku un komandas veselību un drošību, festivāla “Rīga Jūrmala” organizatori pieņēmuši lēmumu, ka koncertus pasākuma pirmajā nedēļas nogalē, no 16. līdz 18. jūlijam, apmeklēt varēs, uzrādot derīgu pabeigtas vakcinācijas vai Covid-19 pārslimošanas faktu apliecinošu sertifikātu – digitālā vai drukātā formātā, atbilstoši Eiropas Savienības un Latvijas valsts epidemioloģiskās drošības noteikumiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti