Kultūras ziņas

Barona ielas puķu konteineru liktenis

Kultūras ziņas

Olainē sākti arheoloģiskie izrakumi

Sāksies Introvertās mākslas festivāls "AD LUCEM"

Krētas lira, čells, elektronika un kokles - šonedēļ festivālā «Ad Lucem»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Šonedēļ jau astoņpadsmito reizi klausītājus priecēs introvertās mākslas festivāls “Ad Lucem”, aicinot ikvienu pievērsties savai iekšējai pasaulei un meklēt ceļu uz pašatklāsmi un gaismu sevī. 26. un 27. jūnijā skanēs koncerti Svētā Pētera baznīcā, bet nedēļas nogalē – Spīķeru koncertzālē.

Gatavojoties festivāla atklāšanas koncertam 26. jūnijā, Svētā Pētera baznīcas akustiku iemēģina viesis no Grieķijas – Jorgs Kaloudis, kurš cēlies no senas mūziķu dzimtas vismaz četrās paaudzēs un virtuozi prot apvienot senās Krētas liras skanējumu ar čellu un elektroniku. Šo senatnīgo Krētas liru mūziķis dēvē par čella vecvecmāmiņu. Festivālā varēsim piedzīvot čellista un Krētas liras spēles meistara Jorga Kalouda emocionāli dziļo Johana Sebastjana Baha svītu nedzirdētā skanējumā

Ceturtdien, 27. jūnijā, Svētā Pētera baznīcā uzstāsies Laima Jansone ar pašizveidoto koklētāju kopu “Austras koks”, bet svētdienas, 30. jūnija, vakarā Spīķeru koncertzālē uzstāsies pasaules mūzikas ansamblis “Konstantinopole” no Kanādas, aizvedot muzikālā ceļojumā pa viduslaiku un renesanses Eiropas, Vidusjūras un Tuvo Austrumu kultūru muzikālo dārgumu glabātuvēm.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti