«Kremerata Baltica», LNSO un solisti atklās koncertciklu «Ceļojumu gadi»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Dzintaru koncertzālē Jūrmalā 8.augusta vakarā tiks atklāts jauns koncertcikls "Ceļojumu gadi" ar Latvijas Nacionālā Simfoniskā orķestra un kamerorķestra "Kremerata Baltica" piedalīšanos un Aināru Rubiķi pie diriģenta pults.

Hermaņa Brauna fonda jaunā koncertcikla atklāšanas koncertā uzstāsies solisti Inga Kalna (soprāns), Egils Siliņš (bass), Elīna Bukša (vijole), Miša Maiskis (čells), Ramons Jaffē (čells), Ksenija Sidorova (akordeons), Jānis Bombizo-Fedotovs (vibrofons) un Daniils Bulajevs (vijole).

Kamerorķestris "Kremerata Baltica" un Latvijas Nacionālais Simfoniskais orķestris ir Latvijas lepnums, un šoreiz kolektīvu priekšā pie diriģenta pults stāsies Ainārs Rubiķis - Novosibirskas Valsts Akadēmiskā operas un baleta teātra galvenais diriģents, balvas "Zelta maska" ieguvējs.

Dziedātājas Ingas Kalnas vārds pasaulē ir viens no spožākajiem baroka un "belkanto" stila mūzikā, savukārt Egils Siliņš ir dziedājis teju visas iespējamās baritona un basa partijas uz labāko pasaules operteātru skatuvēm. Solistu stīgu grupu pārstāvēs gan vecmeistari čellisti - Miša Maiskis un Ramons Jaffē, gan apdāvinātā vijolniece Elīna Bukša, kura šobrīd turpina mācības Briselē, gan par brīnumbērnu dēvētais desmitgadīgais vijolnieks Daniils Bulajevs. Akordeoniste Ksenija Sidorova un Emīla Dārziņa mūzikas skolas absolvents vibrofonists Jānis Bombizo-Fedotovs balsu un stīgu skanējumam piešķirs katrs sava instrumenta īpašo niansi.

Cikla "Ceļojumu gadi" atklāšanas koncerts būs trīs daļās. Kā norāda koncerta rīkotāji, mūzikas valodā tiks stāstīts par Baltijas simboliem - jūru, kuģiem, zvaigžņotām debesīm, zaļām ārēm. Būs arī muzikāli klejojumu, ceļojumu un atmiņu tēli - gan Latīņamerikas ritmi, gan pastaigas Itālijā, gan vakars Ņujorkā, gan agrs rīts Rīgā.

Ar šo koncertu Hermaņa Brauna fonds noslēdz otro Starptautisko mūzikas sezonu "Artissimo" un atklāj jaunu ciklu, kurā skatītāji varēs tikties ar meistariem un jauniem mūziķiem, ar solistiem un ansambļiem visos mūzikas žanros.

Kopš 1998.gada Hermaņa Brauna fonds ir rīkojis koncertus ciklā "Pilsētai un pasaulei". Tajos ir piedalījušies mākslinieki, kuri savulaik mācījušies Rīgā, taču vēlāk devušies iekarot pasauli. Turpinot muzikālo ceļojumu, Hermaņa Brauna fonds klausītājiem piedāvā jaunu koncertciklu "Ceļojumu gadi", kas tiks atklāts 8.augustā plkst. 19 Dzintaru koncertzālē Jūrmalā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti