Kultūras ziņas

Pieaugušo spēles ar lellēm

Kultūras ziņas

Aijas Zariņas oda Zemei

Sākas "Kremerata Baltica" festivāls

«Kremerata Baltica» festivālā īpaša uzmanība Baltijas valstu komponistiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Atzīmējot izcilā vijolnieka Gidona Krēmera 70. jubileju un viņa izveidotā kamerorķestra “Kremerata Baltica” 20. jubileju, Dzintaru koncertzālē ceturtdien, 14. septembrī, sāks skanēt ikgadējais “Kremerata Baltica” festivāls.

Šogad tas notiks jau 14. reizi, īpašu uzmanību veltot Baltijas valstu komponistu, to skaitā Āvo Perta, Pētera Plakida un Georga Pelēča daiļradei.

Leģendārais kamerorķestris “Kremerata Baltica”, atzīmējot 20. pastāvēšanas jubileju, festivāla programmā iekļāvis četrus koncertus ar kolektīva bijušo un pašreizējo mūziķu uzstāšanos.

“Šis festivāls ir veltīts tieši “Kremerata Baltica”, ar uzsvaru uz “Baltica”. Viņš ir mūsu mājas. Un šeit mēs gribam parādīt šo savu 20 gadu ceļu Baltijā, kā tas ir bijis spēlēt baltiešu komponistus,” norāda orķestra “Kremerata Baltica” direktore Ingrīda Zemzare. “Mēs cenšamies visu laiku būt avangardā. Tas atmaksājās. Ir gan šī 20 gadus ilgi spēlējošo mākslinieku pieredze un pleca sajūta, un ir jauniešu dzirkstīgās acis,” viņa bilst.

Festivālā līdzās izcilajiem “Kremerata Baltica” mūziķiem uzstāsies arī pianists Georgijs Osokins, kuram uz koncertiem bija jāapgūst jauns un īpašs repertuārs - Georga Pelēča un Pētera Plakida skaņdarbi. “Man viņa skaņdarbs bija tāds atklājums. Tā ir fantastiska mūzika no A līdz Z. Ļoti žēl, ka viņu maz atskaņo. Manuprāt, Gidons Krēmers cenšas to panākt - vairāk atskaņot viņa mūziku, kad pasaules līmeņa orķestris atskaņo viņa mūziku un arī Pelēča mūziku, tad tas dod tādu impulsu,” norāda pianists Georgijs Osokins.

“Kremerata Baltica” festivāls Dzintaru koncertzālē ieskanēsies jau ceturtdienas vakarā, bet izskanēs svētdien. Atšķirīgās koncertprogrammās uzstāsies arī pasaulslavenais mandolīnas virtuozs Avi Avitals, operdziedātāja Elīna Šimkus, klavesīna spēles meistars Reinuts Teps un daudzi citi lieliski mūziķi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti