Rīta Panorāma

Kultūras pētniece Nadīna Medne

Rīta Panorāma

Baltkrievijā pie Polijas robežas tūkstošiem imigrantu

Koris "Anima" izdod albumu un filmu "Krastā saviļņots"

«Krastā saviļņots» – korim «Anima» jauns albums un koncertfilmas pirmizrāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Klajā nācis Kristapa Krievkalna un Kārļa Kazāka kormūzikas oriģinālcikla "Krastā saviļņots" digitālais albums, savukārt 10. novembrī gaidāma koncertfilmas "Krastā saviļņots" pirmizrāde, kur vienotā stāstā savijas vasarā piedzīvotais koncerts Saulkrastu pludmalē un mākslinieciskas īsfilmas, informēja kora "Anima" pārstāvji.

"Šis ir mūsdienīgs pienesums latviešu kora mūzikā, kur vienā ciklā, kas sastāv no 13 daļām, satiekas tradīcija – a cappella dziedāšana, kā arī populārās un pasaules mūzikas tendencēs balstīti dinamiski, jaudīgi skaņdarbi korim, instrumentālajai grupai un elektronikai. Pie šī albuma tapšanas strādājām pusotru gadu," stāstīja kora "Anima" mākslinieciskā vadītāja Laura Leontjeva.

Ar šo ciklu komponists Kristaps Krievkalns piesaka sevi kormūzikas oriģinālkompozīcijā, savukārt Kārlis Kazāks, kā pats atzīst, dzeju kormūzikas ciklam rada pirmo reizi. 

Koncertfilmas muzikālais pamats balstīts šī gada 9. jūlijā Saulkrastu pludmalē piedzīvotajā "Krastā saviļņots" pirmatskaņojumā. Filmas pieteikumā teikts: "Tas ir ceļojums no absolūta miera līdz enerģiski piesātinātam piedzīvojumam, kas palīdz rast atbildes un mierinājumu lielo dzīves jautājumu priekšā. Aizbēgšana no lielpilsētas dunas un attapšanās jūras krastā, kur, iemiegot pa pusei kā sapnī, pa pusei esot realitātē, var piedzīvot tik dažādās mīlestības nokrāsas – gan tās, kas ātri ceļ, gan tās, kas dziļi pārveido."

Koncertfilmas "Krastā saviļņots" režisors ir ASV dzīvojošais un strādājošais latvietis Valters Mirkšs, kurš filmas izstrādes procesa laikā viesojās Latvijā. 

"Man "Krastā saviļņots" ir liels izaicinājums, pārslēdzoties no īsfilmām un filmām uz koncertfilmas veidošanu. Vēlējos izmantot klasiskā kino elementus un integrēt tos koncertfilmā, tāpēc radās ideja par īsfilmām, kas savieno koncerta skaņdarbus," stāstīja režisors Valters Mirkšs.

Koncertfilmas "Krastā saviļņots" pirmizrāde notiks 10. novembrī LMT Viedtelevīzijā un lietotnē "LMT Straume".

Koncertfilmā "Krastā saviļņots" vienuviet satiekas mūzika, kustība un vizuālā māksla. Galvenajās lomās ir kora "Anima" dziedātāji, kā arī aktieris Gints Grāvelis un dejotāja Liene Stepena, aizkadra balss – Andris Keišs. Skaņu režisori – Mārtiņš Porters, Armands Treilihs, gaismu mākslinieks – Pāvels Armanis. Koncertfilmas "Krastā saviļņots" vizuālā identitāte ir mākslinieka Mareka Gurecka oriģināldarbs, kas redzams izpildītāju skatuves tērpos, kopīgi veidojot dzīvā audekla gleznu, bet horeogrāfe Inga Krasovska caur kustību atklāj tēlu un raksturu daudzveidību. Producente, diriģente, "Krastā saviļņots" mākslinieciskā vadītāja – Laura Leontjeva.

"Krastā saviļņots" albuma tapšanā piedalījās Saulkrastu koris "Anima" (diriģents Matīss Tučs, vokālā pedagoģe Elīna Ose), Kristaps Krievkalns – taustiņinstrumenti, Kristjāns Krievkalns – elektronika, Miķelis Vīte – perkusijas, sitaminstrumenti, Armands Treilihs – bass, Andis Klučnieks – flauta un īru stabules. Mākslinieciskā vadītāja, diriģente, producente Laura Leontjeva, skaņu režisors – Kaspars Bārbals, studija "Lauska".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti