Kultūras ziņas

Opermūzikas svētki Siguldā

Kultūras ziņas

Liepājas pludmalē izskanējis "LMT Summer Sound"

Izskanējuši Siguldas opermūzikas svētki

Krāšņi izskanējuši Siguldas Opermūzikas svētki

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Neskatoties uz mainīgajiem laikapstākļiem, šogad kupli apmeklēti bija visi pieci 24. starptautisko Siguldas Opermūzikas svētku koncerti un četri papildu koncerti gleznainajā Siguldas pils kompleksā. Opermūzikas svētku apmeklētāju vidū bija arī Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis ar kundzi un Igaunijas Valsts prezidents Tomass Hendriks Ilvess ar kundzi.

Sestdienas vakarā Siguldas pilsdrupu estrādi piepildīja Džuzepes Verdi kaisles un smeldzes operas „Masku balle” brīvdabas oriģināliestudējums, kurā galvenajās lomās bija Barbara Havemane no Francijas, Jānis Apeinis, Andris Ludvigs, Krišjānis Norvelis, Andžela Goba, Kristīne Gailīte, Rihards Mačanovskis u.c. Operu diriģēja Vladimirs Kiradžijevs. Izrādes režisors Edmunds Freibergs, scenogrāfs Aigars Ozoliņš un kostīmu māksliniece Ieva Kundziņa.

Siguldas Opermūzikas svētku noslēgumā Galā koncertā mirdzēja spožas pasaules opermūzikas zvaigznes – izcilais soprāns Marina Rebeka, tenors Filips Do no Francijas, soprānu trio no Itālijas „Appassionante”, ilggadējais Siguldas Opermūzikas svētku dalībnieks Krišjānis Norvelis un solisti – Rihards Mačanovskis, Kalvis Kalniņš, Irma Pavāre, Dināra Rudāne. Koncertu, kurā piedalījās arī festivāla koris un orķestris, diriģēja Atvars Lakstīgala.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti