Kultūras ziņas

Nodibināts augstākais apbalvojums dejas mākslā

Kultūras ziņas

Paukošana kā māksla īsfilmā "En Garde!"

"LNSO vasarnīcas" skanīgie akordi

Krāšņi izskanējis «LNSO vasarnīcas» festivāls – trīs dienās 13 muzikāli notikumi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Cēsīs izskanējis klasiskās mūzikas festivāls “LNSO vasarnīca”, kura piedāvājums šogad bija patiesi krāšņs un daudzpusīgs – trīs dienās 13 dažādi muzikāli notikumi.

Arī svētdien, festivāla noslēgumā, varēja baudīt gan simfonisko lielkoncertu ar Perta un Dvoržāka mūziku, gan ļauties tango ritmiem, gan būt klāt dzirkstošajā dziesmu izrādē “Zenīts” un radošajā darbnīcā pašiem mazākajiem.

Bet jau dienas piedāvājumā klausītāji veldzējās tango lielmeistaru Pjacollas un Galjano, kā arī Artura Maskata radītajā mūzikā. Tajā tango mūziķu ansamblis ar pirmo vijoli Sandi Šteinbergu un akordeonistu Arturu Noviku priekšgalā aizrāva ar kaisli, smeldzi, atdevi un meistarību.

Pavisam cita pasaule – pusaudžiem veltītā dziesmu izrāde “Zenīts”. To talantīgi, aizrautīgi, jautri radījuši bijušie Doma kora skolas puikas Jānis Šipkēvics un Marts Pujāts un lieliski izpilda tagadējie skolas puikas Eremijs un Eduards un Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris.

Bet svētdienas un visa festivāla izskaņā LNSO piedāvā divu tik atšķirīgu ģēniju kā Arvo Perta un Antonīna Dvoržāka mūziku. Perta mūzika ar solistu Georgiju Osokinu un orķestri Andra Pogas vadībā ieved gluži neikdienišķā, tikai šim komponistam piemītošajā skaņu un garīguma pasaulē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti