Koru olimpiādes dalībnieki uzteic sacensību organizatorus un pateicas par viesmīlību

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

“Eirovīzijas gada kora” dalībnieki uzteic sacensību rīkotājus par labi organizēto festivālu un pateicas tiem par viesmīlību. Sarunā ar Latvijas Radio tie pauž prieku par pavadīto laiku Rīgā.

Koru olimpiādes dalībnieki uzteic sacensību organizatorus un pateicas par viesmīlību
00:00 / 01:01
Lejuplādēt
“Pilsēta ir ļoti skaista un ir brīnišķīgi iepazīt korus no citām valstīm, citu kultūru, iegūt jaunus draugus. Tas ir bijis brīnišķīgi. Rīt mums ir jādodas atpakaļ, tāpēc esam satraukti par noslēguma koncertu, jo tas mums būs pēdējais. Izbaudīsim atlikušās stundas Rīgā,” saka Marianna no Portugāles.

Viņai pievienojas vēl viens korists no Portugāles – Tjagu.

“Tās bija ļoti jaukas sacensības. Mums ļoti patīk Rīga. Vakar mēs bijām Cēsīs un apskatījām viduslaiku pils cietoksni,” viņš stāsta.

Līdzīgas pārdomas ir arī izraēlietēm Mindai un Gabi. “Manuprāt, šis bija teicami noorganizēts festivāls. Par visu bija padomāts, katrs priekšnesums sākās īstajā laikā un atmosfēra bija mīļa. Es to ļoti izbaudīju, visa grupa izbaudījām,” saka Minda.

“Viss bija lieliski noorganizēts, to mēs varam droši teikt,” norādīja Gabi. “Esam bijuši arī citos festivālos, bet šeit par visu bija padomāts, ir izcila viesmīlība. Cilvēki šeit ir jauki un ļoti izpalīdzīgi. Tas ir labi,” viņa klāsta.

Svētdien, 23. jūlijā, noslēdzas nedēļas garumā ilgusī starptautiskā koru olimpiāde. Olimpiādes laikā norisinājušies vairāk nekā 70 dažādi dziesmu pasākumi, kuros sacentušies 150 kori no visas pasaules. Tai skaitā izskanējuši arī vairāki garīgās mūzikas skaņdarbi, gan bērnu un jauniešu dziedājumi Rīgas domā un Arēnā „Rīga”, bet sestdien noslēdzies pirmais starptautiskais televīzijas konkurss „Eirovīzijas gada koris”, kurā uzvaras laurus plūca Slovēnija. Vērienīgais noslēguma koncerts kora dziedātājus pulcēs svētdien, 20.30 vakarā, arēnā „Rīga”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti