Koru koncerti – arī uz «Origo» vasaras skatuves

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Kultūras aktivitāšu centra “Origo Summer Stage” muzikālā vasara uzņem apgriezienus, jo arī pie t/c “Origo” pulcēsies kori no visas pasaules Nāciju „Grand Prix Rīga 2017” un 3. Eiropas koru olimpiādē.

Ikvienam apmeklētājam trīs dienu garumā bez maksas būs iespējams dzirdēt dažādu tautu mūziku, piedzīvojot jaunus un vēl nebijušus iespaidus un izbaudot vēl nebijušu mūzikas skanējumu. Pirmais koru olimpiādes draudzības koncerts norisināsies otrdien, 18. jūlijā plkst. 17.00, otrais – 21. jūlijā plkst. 17.00, savukārt trešais – 22. jūlijā plkst. 17.00. Koncertos uzstāsies gan pašmāju kori, pieskandinot “Origo Summer Stage” ar latviešu tautas melodijām, gan arī tuvu un tālu valstu kori. 

Pēc izciliem panākumiem Pasaules koru olimpiādes organizēšanā 2014. gadā, kas atveda uz Rīgu dziedātājus no 73 pasaules valstīm un jau atzīta par līdz šim veiksmīgāko šī pasākuma vēsturē, Rīga ieguvusi tiesības rīkot Nāciju „Grand Prix Rīga 2017” un 3. Eiropas koru olimpiādi, dodot iespēju Latvijai atkal spoži iemirdzēties pasaules koru mūzikas kartē, stiprināt valsts starptautisko tēlu, kā arī parādīt mūsu pašu unikālās kultūras un kordziedāšanas tradīcijas.

18. jūlijā no plkst. 17.00 līdz 18.30 uz “Origo” vasaras skatuves pirmais koncerts. Koncertā klausītājus priecēs Rīgas 84. vidusskolas jauktais koris “Harmonija”, koris “Sienna Gospel” no Polijas, Dienvidāfrikas “Kimberley Girls’” koris un “The Girls’ Choir of the Cathedral of Roskilde” no Dānijas. Latviešu melodijas, eksotiski ritmi un ar eņģeļu balsīm pielīdzināmi solisti ir starp koru olimpiādes dalībnieku pirmās dienas priekšnesumiem.

21. jūlijā no plkst. 17.00 līdz 18.30 klausītājiem būs iespējams baudīt deju grupu “Imago Tijl”, kuru priekšnesumos manāmi pavedieni no klasiskās un laikmetīgās dejas, kamerkori “Compagnia della Gru” no Itālijas, vokālo grupu “Singletone – A Cappella Haifa”, kas lielākoties izpilda oriģinālus skaņdarbus, kā arī Rīgas vokālā džeza grupa “Assembly Singers” ar 26 gadu ilgu pieredzi.

22. jūlijā no plkst. 17.00 līdz 18.30 “Origo Summer Stage” Nāciju "Grand Prix Rīga 2017" un 3. Eiropas koru olimpiādes trešais koncerts, kur uzstāsies kori no Kanādas, Izraēlas, Krievijas un Grieķijas. Starp dalībniekiem būs koris “Les Chantamis” no Kanādas, kuru repertuārā ir folkloras, laikmetīgās un klasiskās dziesmas. Ar dziesmām pārsteigs arī Grieķijas sieviešu kamerkoris “Kallitechnimata”, un Izraēlas jauktais koris “Shchafim”, kas izpilda kompozīcijas ne tikai ebreju, bet arī citās valodās kopš 1990. gada.  Uzstāsies arī Rjazaņas Valsts universitātes (Krievija) jauniešu kamerkoris ar savai tautai raksturīgajām melodijām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti