Koronavīrusa dēļ atceļ lielākos pasaules mūzikas festivālus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Koronavīrusa dēļ atcelti vai uz vēlāku laiku pārcelti vairāki lielākie pasaules mūzikas festivāli. Šogad nenotiks arī Eirovīzijas dziesmu konkurss, kurš maijā bija paredzēts Nīderlandes pilsētā Roterdamā.

Rīkotāji informē, ka koronavīrusa pandēmijas dēļ šogad nenotiks Glastonberijas mūzikas festivāls, kurš katru gadu pulcē tūkstošiem cilvēku. Tomēr iegādātās biļetes būs derīgas, lai dotos uz pasākumu nākamgad. Īpaši sāpīgs šis jaunums ir tāpēc, ka šogad viens no pasaules lielākajiem populārās mūzikas pasākumiem atzīmē 50. gadu jubileju, un bija plānota daudzu zvaigžņu uzstāšanās.

Tikmēr ASV Kalifonijas štatā notiekošais Koačellas mūzikas un mākslas festivāls no aprīļa pārcelts uz oktobri. Tomēr rīkotāji sola, ka uzstāsies visi pieteiktie mākslinieki un tikšot ievērots plānotais grafiks.

Diemžēl rīkotāji nespēja vienoties par citiem iespējamiem Eirovīzijas dziesmu konkursa norises variantiem un ikgadējais pasākums šogad nenotiks. Organizatori turpināšot pārrunas ar Roterdamu par tās iespējām konkursu uzņemt nākamajā gadā.

KONTEKSTS:

Jaunā koronavīrusa izraisītā saslimšana Covid-19 sāka izplatīties 2019. gadā Ķīnas centrālās daļas pilsētā Uhaņā. Vēlāk Pasaules Veselības organizācija novērtēja, ka Covid-19 saslimstība sasniegusi globālās pandēmijas līmeni. Daudzās pasaules valstīs, tostarp arī Eiropā, atcelti masu pasākumi, kā arī slēgtas skolas un citas iestādes, lai ierobežotu Covid-19 izplatīšanos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti