Koris «Tonika» svētkus ieskandina kopā ar solistiem Arturu Gruzdiņu un Zandu Mališevu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Rīgas Jaunajā Sv. Ģertrūdes baznīcā 21. decembrī kamerkoris “Tonika” ieskandinās Ziemassvētkus koncertā “Dzird tik sirdi runājot”. Koncerta īpašie viesi būs talantīgais dziedātājs Arturs Gruzdiņš, kā arī soprāns Zanda Mališeva, medijus informē organizatori.

Koris “Tonika” koncertā aicinās ieklausīties savā sirds valodā – mūzikā un priekā, kas rodas no kopā būšanas svētkos. Koncerta mākslinieciskā vadītāja, kamerkora “Tonika” diriģente Inga Cimiņa stāsta:

“Ziemassvētku laiks vienmēr ir ļoti īpašs mūsu korim, kad tiekamies ar profesionāliem mūziķiem un uzburam kopīgo atmosfēru un koncerta stāstu. Priecājamies jau otro reizi muzicēt kopā ar Arturu Gruzdiņu, jo viņa balss spēj uzrunāt, dziedot visdažādāko stilu un žanru mūziku.”

Koncertā skanēs tradicionālās Ziemassvētku dziesmas, latviešu komponistu Jāņa Lūsēna, Valta Pūces, Ingus Ulmaņa, Jāņa Aišpura un citu mūzika, tāpat arī labi pazīstamas ārzemju komponistu dziesmas jaunās aranžijās korim un solistiem. Organizatori atzīmē, ka īpašs būšot arī mirklis, izskanot jaunajam Artura Gruzdiņa singlam “Laimīgs”, jo atskaņojumā piedalīsies koris.

Līdzās kamerkorim “Tonika” un dziedātājiem Arturam Gruzdiņam un Zandai Mališevai koncertos piedalīsies arī flautiste Egija Sproģe-Orehova, čelliste Elīza Sestule, kā arī instrumentālā grupa džeza pianista Māra Vitkus vadībā.

Šis būs septītais gads, kad koris Ziemassvētku koncertā muzicē kopā ar kādu īpašo viesi. Iepriekšējos gados koris koncertēja ar dziesminieku Goran Gora, talantīgajiem dziedātājiem Daumantu Kalniņu, Mārtiņu Ruski, Lauri Valteru un Ivo Grīsnīņu-Grīsli. 2017. gada decembrī koncertos “Balts” koris “Tonika” jau reiz uzstājās kopā ar Arturu Gruzdiņu, sniedzot divus koncertus Rīgas baznīcās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti