Koris «Tiara» ar sudraba godalgu atgriezies no konkursa Tolosā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Rīgas Doma meiteņu koris "Tiara" ieguvis sudraba godalgu 47.Tolosas Starptautiskā koru konkursā, lsm.lv pavēstīja kora pārstāve Inese Beķere.

47. Starptautiskais koru konkurss (47 Certamen Coral de Tolosa) norisinājās no 28. oktobra līdz 1.novembrim Tolosā, Basku zemē Spānijā. Konkursa trīs kategorijās piedalījās 14 kori no 10 valstīm - no ASV, Japānas, Argentīnas, Norvēģijas, Zviedrijas, Francijas, Igaunijas, Baltkrievijas, Ungārijas, Spānijas un Latvijas. 

Konkurss ir viens no Eiropas "Grand Prix" sešiem konkursa posmiem, kas koru pasaulē ir plaši pazīstams. Konkursā aicināto koru mākslinieciskā kvalitāte iepriekš tiek rūpīgi izvērtēta ierakstos un radošās aktivitātēs. Īpašs nosacījums, piedaloties šajā konkursā, ir basku autoru kormūzikas izpildījums basku valodā.

Augstu konkursa māksliniecisko līmeni nodrošina starptautiskas žūrijas darbs, kurā šogad strādāja septiņi pārstāvji no visas pasaules – Brady Allred (ASV), Javier Busto (Basku zeme, Spānija), Hiroki Fujii (Japāna), Johann van der Sandt (Dienvidāfrika), Aleksander Vacek (Ukraina), Frederike Woebcken (Vācija) un Māris Sirmais (Latvija).

Latviju konkursā pārstāvēja trīs kori: Rīgas Doma meiteņu koris "Tiara" bērnu koru kategorijā, jaukto koru kategorijā koris „Laiks” no Liepājas un Emīla Dārziņa jauktais koris no Rīgas, kurš, kā iepriekš jau vēstīts, diriģentu Noras Vītiņas un Rūdolfa Krēsliņa vadībā sīvā konkurencē ieguva 3.vietu tautas mūzikas kategorijā, kā arī Basku zemes pašpārvaldes un žūrijas speciālbalvu par labāko basku komponista Haviera Sarasolas skaņdarba "Maiteagoak" interpretāciju.

Bērnu koru kategorijā Rīgas Doma meiteņu koris "Tiara" diriģentes Airas Birziņas vadībā ieguva sudraba godalgu. Ar 0,4 procentpunktu pārsvaru uzvaras laurus plūca Katalonijas (Spānija) bērnu koris "De la Unio", trešajā vietā - Musamari kora skolas meiteņu koris no Igaunijas.

Uzvaru abās jaukto koru kategorijās, skatītāju simpātiju balvu, konkursa "Grand Prix" un iespēju doties uz Grand Prix koru konkursu Varnā (Bulgārija) ieguva jauktais koris "Mikrokosmos" no Francijas.

Koru kopvērtējumā Rīgas Doma meiteņu koris "Tiara" ieguva 3.vietu punktu skaita ziņā, Emīla Dārziņa jauktais koris – 6.vietu un jauktais koris "Laiks" – 14.vietu.

Rīgas Doma meiteņu koris "Tiara" festivāla ietvaros sniedza arī četrus solo koncertus skatītāju pārpildītās koncertzālēs un baznīcās Basku zemē, ko publika uzņēma ar lielu sajūsmu un ovācijām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti