Kultūras ziņas

Mārītes Guščikas "Dzīvžogs" galerijā "Māksla XO"

Kultūras ziņas

Starptautiskais masku tradīciju festivāls

Koris "Sõla" tic: veca mīlestība nerūs

Koris «Sõla» gatavo Valentīndienas koncertu «Veca mīlestība nerūs»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Arvien biežāk pilsētā pamanām sārto sirsniņu simboliku, arī koncertu afišas liecina, ka tuvojas Valentīna diena. Kultūras akadēmijas koris “Sõla” jau vairāku gadu garumā gatavo dažādas šai tematikai atbilstošas, ne tik nopietnas programmas. Un šogad Valentīndienai  top koncerts “Veca mīlestība nerūs” ar dziesmām no teātru izrādēm dažādu autoru aranžējumos korim.

Koris talantīgā un prasīgā diriģenta Kaspara Ādamsona vadībā ir plūcis laurus ne vien Latvijas, bet arī starptautiskā mērogā.  Bet šoreiz jaunieši lustīgā koncertā dzied par vecu mīlestību, kas nerūs.   

Klāt laiks, kad koris “Sõla” aicina svinēt mūziku un mīlestību – vispirms jau sestdienas, 10.februāra, vakarā Siguldas koncertzālē “Baltais flīģelis”, un pēc tam arī pašā Valentīndienā  Rīgas Latviešu biedrības namā.

Koncertos tiks izdziedātas 20 dziesmas no 19 teātra izrādēm. Autoru sarakstā Emīls Dārziņš, Raimonds Pauls, Imants Kalniņš, Mārtiņš Brauns, Jānis Lūsēns.  Izcelts arī koncerta tituldziesmas “Veca mīlestība nerūs” autors – Ivars  Vīgners.

Korim 20. jubilejas gads solās būt jo darbīgs – pēc Dziesmu svētkiem koncerti Francijā un Šveicē,  jauna diska ieskaņošana un, protams, ikdienas mēģinājumi. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti