Koris «Sōla» uzvar starptautiskā koru konkursā Francijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Latvijas Kultūras akadēmijas jauktais koris “Sõla” svētdien, 2. jūnijā, kļuva par uzvarētājiem 48. Starptautiskajā koru konkursā Tūrā, Francijā, kas ir viens no sešiem prestižajiem Eiropas koru konkursiem, kas dod ceļazīmi uz Eiropas "Grand Prix", informēja kora pārstāvji. 

Korim šis ir otrais šāds panākums - pirmo reizi kādā no minētajiem prestižajiem Eiropas koru konkursiem koris uzvarēja 2016. gadā Varnā, Bulgārijā. Konkurss notika no 31. maija līdz 2. jūnijam, tam bija trīs kategorijas – obligātā, brīvās izvēles un renesanses. Konkursā piedalījās astoņi kori no astoņām valstīm – Igaunijas, Indonēzijas, Kolumbijas, Islandes, Slovēnijas, Spānijas, Horvātijas un Latvijas.

Uz finālu tika izvirzīti četri kori – koris “Sõla”, “Batavia Madrigal Singers” no Indonēzijas, “E Stuudio” jauniešu koris no Igaunijas un “El Léon de Oro” no Spānijas, kura goda diriģents no 2017. gada ir britu diriģents un muzikologs Pīters Filipss.

Kora “Sõla” daudzveidīgo un krāsaino konkursa repertuāru atzinīgi novērtēja gan klausītāji, gan žūrija. Koris konkursā izpildīja komponistu Johanesa Brāmsa, Patrika Burgana, Ērika Ešenvalda, Paula Hindemita, Jēkaba Jančevska, Gustava Mālera, Knuta Nīsteda, Džovanni Pjerluidži da Palestrīna, Henrija Pērsela, Frānsisa Pulenka, Alfrēda Šnitkes un Pētera Vaska skaņdarbus. 

Latvijas vārdu Tūrā spodrināja arī citu konkursa dalībnieku repertuārā iekļautie latviešu komponistu - Ērika Ešenvalda un Riharda Dubras - skaņdarbi. Eiropas “Grand Prix” koru konkursa dalībnieki ik gadu tiek izraudzīti konkursos Tolosā (Spānija), Varnā (Bulgārija), Debrecenā (Ungārija), Tūrā (Francija), Mariborā (Slovēnija) vai Areco (Itālija). Uzvarot šeit - Tūrā - koris “Sõla” saņēma ielūgumu uz 2019. gada konkursu uzvarētāju lielo finālu nākamā gada 8. jūlijā Debrecenā. Kora “Sõla” mākslinieciskais vadītājs ir Kaspars Ādamsons, diriģenti Laura Štoma un Artūrs Oskars Mitrevics.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti