Kultūras ziņas

Deju kolektīvam "Dzirnas" – 30!

Kultūras ziņas

Igauņu tēlnieka izstāde Arsenālā

Eirovīzijas dziesmas kora "Sõla" izpildījumā

Koris «Sōla» sagatavojis Eirovīzijas dziesmu programmu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Latvijas Kultūras akadēmijas jauktais koris "Sōla" sagatavojis ikgadējo Valentīna dienai veltīto koncertprogrammu, kas šogad solās būt ļoti krāšņa. Visu mīlētāju dienas pievakarē, 14.februārī, viesnīcas "Radisson Blu Hotel Latvija" konferenču telpās koris aicina uz koncertu "Sōlavision" jeb "Sōlavīzija". Koncerta programmā korim aranžētas dziesmas, kas aizvadītajos gados pārstāvējušas Latviju Eirovīzijas dziesmu konkursā.

Latvijas Kultūras akadēmijas jauktais koris "Sōla" ir viens no izcilniekiem Latvijas amatieru koru saimē. Viņi ir aizvadīto Dziesmu svētku koru skates absolūtie uzvarētāji, augstākā kaluma medaļas veduši arī no Pasaules koru olimpiādes ASV, pērn  konkursa projektā "Latvija dzied!" žūrija un skatītāji lēma, ka tieši "Sōlai" jādodas uz Vīni pārstāvēt Latviju  Eiropas koru sadziedāšanās festivālā.

Valentīndienas koncerti korim ir deviņus gadus sena tradīcija. Mīlētāju dienai koris allaž piemeklē žanriski vieglākus, romantiskākus skaņdarbus. Šoreiz programmā - 15 latviešu Eirovīzijas uzvarētāju dziesmas.

"Noteikti ir savādāk dziedāt pop dziesmas, pop dziesmu aranžijas, tas ir ritmiskāk. Jākoncentrējas savādāk. Piemēram, man  personīgi  ritms vienmēr sagādā problēmas, es mēģinu vienmēr sevi kontrolēt un pierakstīt notīs visu, kas un uz cik man notīs ir jādzied, jo tas ir savādāk - dziedāt klasiskāku mūziku, kora mūziku," stāsta kora "Sōla" dalībniece Madara Bernharda-Ādamsone.

Kora diriģents un koncerta programmas sastādītājs Jēkabs Jančevskis stāsta, ka popmūzikas skaņdarbu aranžijas korim sarakstījuši vairāki autori: "Mēs esam domājuši par programmu, lai būtu gan kaut kādas solo dziesmas, gan korim, lai koris iejūtas kā solists. Es ceru ka tās aranžijas būs dažādas un interesantas."

Kā ierasts Eirovīzijā, arī koncertā skatītāji varēs balsot par labāko no 15 latviešu Eirovīzijas uzvarētāju dziesmām. Koncertā uzstāsies arī ansamblis "Tango sin quinto" un  soliste Aija Vītoliņa.

"Manuprāt, ikvienam koristam, īpaši Eirovīzijas dziesmas mācību procesā, izraisa kaut kādu smaidu, prieku, mēģinājums mums ir ļoti produktīvs, bet arī caur jokiem. Bet kopumā tas ir tāds interesants ceļš, lai atrastu krāsas jau zināmās dziesmās," saka kora "Sōla" dalībnieks Sigurds Siliņš.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti