Pārmijas

Ar programmu "Hard Bob Legacy" koncertzālē "Artissimo" uzstāsies Deniss Paškevičs

Pārmijas

"Klasikas viesis" - kontrabasists Matīss Eisaks

Artūrs Oskars Mitrevics par kora "Sōla" 21. jubilejas koncertu: Būs visādas lustes!

Koris «Sōla» aicina uz koncertu «Ziemas Sōlgrieži»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Saulgriežu vakarā, 21. decembrī, Latvijas Kultūras akadēmijas jauktais koris “Sōla” aicina uz savas 21 gada jubilejas un Ziemassvētku koncertu “Ziemas Sōlgrieži”. Koncerts notiks Rīgas Mākslas telpā, un tajā piedalīsies Ēriks Zeps (bluķa vilcējs), Elza Bleikša (flauta), Elīss Balceris (sitaminstrumenti) un Edgars Tomševics (klavieres), medijus informē kora pārstāvji.

Koncerts sākas 21.00 vakarā. "Runājot par vēlo vakaru – tā korim "Sōla" jau ir tradīcija: katru gadu decembrī atzīmēt savu dzimšanas dienu, un sevišķi mūsu mākslinieciskajam vadītājam Kasparam Ādamsonam ļoti patīk skaitļu spēles – tāpēc arī tāds datums – 21. decembris, pulksten 21.00, 21 gada jubileja. Tiesa, šogad koncertprogramma nav par un ap mūsu jubileju, bet drīzāk radīs latvisku Ziemassvētku sajūtu," Latvijas Radio 3 “Klasika” stāsta Artūrs Oskars Mitrevics, kurš ir viens no trim kora diriģentiem līdzās mākslinieciskajam vadītājam Kasparam Ādamsonam un Laurai Štomai.

Koncertā “Ziemas Sõlgrieži” notiks maskošanās un skanēs Ziemassvētku dziesmas, kā arī būs iespēja piedalīties latviski tradicionālās izdarībās. Programmā divi cikli – Aldoņa Kalniņa “Saulgriežu dziesmas” un Romualda Jermaka “Latviešu Ziemassvētki”.

Koncertā skanēs tikai latviešu mūzika, un arī talkā aicināti mūziķi, kas vairāk asociējas ar folkloras ceļu. "Mūsu vakara vadītājs būs Ēriks Zeps. Tur būs visādas lustes. (..) Pilnībā visas būs vai nu latviešu tautasdziesmu apdares, vai arī no latviešu tautasdziesmu un saulgriežu tekstiem iedvesmoti oriģināldarbi. Galvenie vārdi programmā – Aldonis Kalniņš, Romualds Jermaks, diezgan plaši tiks pārstāvēta arī Jura Vaivoda daiļrade, nedaudz arī no Ārija Šķepasta, Ilonas Rupaines un Andreja Jansona mūzikas," stāsta Mitrevics. Viņš arī uzsver:

“Protams, koncertā būs arī šova elementi, bet – kas tieši, to mēs paturēsim noslēpumā."

Pašam Artūram Oskaram Mitrevicam korī "Sōla" rit trešā sezona. "Ja skatāmies sezonas kontekstā, gads pagaidām bijis diezgan mierīgs – bijuši dažādi projekti, kas bijuši ļoti patīkami mums un, ceram, arī klausītājiem, bet kas nav pārāk lauzuši kaulus. Bet, ja skatāmies visa gada kontekstā, tad gan šis bija diezgan traks laiks, jo vasarā piedalījāmies konkursā Tūrā, turklāt labi piedalījāmies – tikām līdz finālam un dabūjām arī ''Grand Prix'', kas bija ļoti liels prieks mums visiem. Zināmā mērā – varbūt pārsteigums, bet ļoti loģisks. Šajā konkursā saņemot galveno balvu, esam uzaicināti un plānojam piedalīties nākamgad lielajā Eiropas "Grand Prix" kausa izcīņā, kas norisināsies Debrecenā, Ungārijā."

Kori jau 15 sezonu vada Kaspars Ādamsons, diriģenti Laura Štoma un Artūrs Oskars Mitrevics, no šī gada septembra korim pievienojies vokālais pedagogs – operas solists Rihards Millers.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti