Kultūras ziņas

Latvijas Radio 5 labdarības maratons

Kultūras ziņas

Performance par Endiju Vorholu

Kora "Sōla" 16 ziemas mirkļi

Koris «Sōla» 16 gadu jubileju svin ar 16 ziemas mirkļiem mūzikā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Ja savulaik populārā daudzsēriju filmā pavasaris tika sadalīts 14 mirkļos, tad Latvijas Kultūras akadēmijas jauktais koris "Sōla" uz ziemu palūkojies no 16 dažādiem skatpunktiem. Kora uzticīgie fani, kā arī pirmatklājēji 16.decembra vakarā Rīgas Lutera baznīcā Torņakalnā baudīja "Sōlas" Ziemassvētku programmu, ko tēlaini var dēvēt arī par 16 gadiem kopā ar dziesmu.

Ar aicinošām ansambļa "Live Brass" skaņām 16.decembra vakarā klausītāji pulcējās dievnamā, lai baudītu  Ziemassvētku noskaņu kopā ar kori "Sōla" , kas ar daudzveidīgu programmu - spiričueliem, sakrālās mūzikas opusiem un tradicionālajām  Ziemassvētku dziesmām Valta Pūces apdarē - svinēja savu 16. dzimšanas dienu un Ziemassvētku atnākšanu.

"Mūzika šajā laikā skan daudz sirsnīgāk. Ja vēl to dzied mūsu Kultūras akadēmijas koris "Sōla", mani tas ielīksmo," saka Latvijas Kultūras akadēmijas rektors Jānis Siliņš.

"Dievnamos Ziemsvētkos mūzikā jūt daudz vairāk garīguma. Es tiešām kā diriģents izbaudu šīs reizes," norāda diriģents Jēkabs Jančevskis.

Koncertā netrūka ne aplausu, ne dziedātāju sirsnības. "Koncerts ļoti patika, arī tāpēc, ka te dzied mana mazmeita," teic Jānis Vilciņš. Jautāta, ko mazmeitai nozīmē šie 16 mirkļi korī un šovakar, Ieva Vilciņa norāda: "Mums ir tik daudz šo skaisto mirkļu sakrājies 16 gados, ka tos nav iespējams aizmirst. "Sōla" ir mana muzikālā ģimene. Mājās ir viena, bet koris - otra."

"Koncertā katrs dziedātājs atdod sevi par simts procentiem. Ne katru dienu mēs dziedam tik plašā Dievnamā, tādēļ sešpadsmito dzimšanas dienu nolēmām atzīmēt tieši šādi un Ziemassvētku noskaņās," teic Kaspars Ādamsons, kora "Sōla" mākslinieciskais vadītājs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti