Koris «Pa Saulei» izcīnījis Sudraba Čikas krustu konkursā Zadarā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Diriģents Jānis Ozols kopā ar Garkalnes novada jaukto kori "Pa Saulei" ar izcīnītu Sudraba Čikas krustu un otro vietu jaukto koru grupā atgriezies no 10.starptautiskā koru konkursa Zadarā, Horvātijā.

Konkursā šogad kopumā piedalījās 18 kori, no kuriem 11 cīnījās tieši jaukto koru grupā. Lai varētu piedalīties šajā koru konkursā, koriem pirms tam žūrijai bija jāiesniedz gan audio, gan video faili, kā arī izvēlētā skaņdarbu programma.

Trīs kori, kuri kopvērtējumā ieguva visaugstākos punktus, sacentās sava starpā arī par konkursa "Grand Prix". Arī "Pa Saulei" iekļuva šo trīs spēcīgāko koru vidū, tikai ar diviem punktiem atpaliekot no Stokholmas Mūzikas ģimnāzijas jauktā kora, kurš galu galā izcīnīja konkursa galveno balvu.

Konkursa programmā "Pa Saulei" izpildīja gan latviešu komponistu Ērika Ešenvalda un Pētera Vaska skaņdarbus, kā arī ārzemju komponistu Johana Hermana Šeina un Džeika Runestada skaņdarbus.

"Jāsaka, ka mēs izdarījām maksimāli visu, kas bija mūsu spēkos. Bija liels gods sacensties "Grand Prix" izcīņā ar kori, kura dziedātāji principā ir profesionāļi. Viņu ikdiena no rīta līdz vakaram ir saistīta ar mūziku, un mēs noteikti varam no viņiem daudz mācīties. Esmu gandarīts par kora panākumiem, kas atkal un atkal parāda to, ka koru dziedāšana Latvijā ir ļoti augstā līmenī," saka Jānis Ozols.

Koris "Pa Saulei" dibināts 2009.gadā. Sešu gadu laikā koris ieguvis vietēja un starptautiska mēroga atzinības, izcīnot vairākas zelta godalgas koru konkursos Eiropā.

Iepriekš koru konkursā Zadarā piedalījies "Swedbank" koris, kā arī Saulkrastu jauktais koris "Anima".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti