Koris «Pa Saulei» un vokālā grupa «Ēra» gūst panākumus Eiropas koru konkursā Tolosā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Garkalnes novada jauktais koris "Pa Saulei" izcīnījis bronzas godalgu folkloras kategorijā Eiropas koru "Grand Prix" konkursā Tolosā, Spānijā,  informēja kora pārstāvji.

Koris "Pa Saulei" pirmo reizi savā pastāvēšanas vēsturē piedalījās vienā no prestižākajiem koru konkursiem pasaulē. Kori konkursā diriģēja kora mākslinieciskā vadītāja Marta Ozola.

Koris programmu noslēdza ar kora diriģenta Jāņa Ozola tautas dziesmas aranžiju "Deviņi dēli", ar kuru uzstājās arī apbalvošanas ceremonijā, godinot autoru ar lielām ovācijām. Folkloras programmā koris atskaņoja arī īpaši korim veltītu Lauras Jēkabsones skaņdarba "Nāc dieviņi" otro redakciju, kas veltīta korim "Pa Saulei".

"Ar šo panākumu "Pa Saulei" ir sevi pieteicis pasaules koru elitē, un iegūtā pieredze, emocijas un publikas mīlestība katram koristam ir solis augšup. Ir paveikts liels darbs," teica kora vadītāja Marta Ozola.

Koris Spānijā ne tikai piedalījās konkursā, bet arī aktīvi koncertēja, sniedzot koncertus dažādās pilsētās.

Koris "Pa Saulei" dibināts 2009. gadā. Desmit gadu pastāvēšanas laikā koris diriģentu Jāņa Ozola, Martas Ozolas un Margaritas Dudčakas vadībā ir ieguvis vietēja un starptautiska mēroga atzinības, izcīnot vairākas zelta godalgas koru konkursos ne tikai Eiropā, bet arī Āzijas valstīs.

Savukārt vokālo ansambļu grupā divās kategorijās - laicīgās mūzikas (musica profana) un sakrālās mūzikas kategorijā - 3. vietu ieguvusi Vokālā grupa "Ēra" no Mazsalacas, kurai šis bijis pirmais starptautiskais konkurss.

"Par savu absolūto uzvaru uztvērām jau to vien, ka tikām atlasīti dalībai vienā no Eiropas lielākajiem un prestižākajiem koru konkursiem. Uz katru uzstāšanos gājām ar prieku un pateicību par šo piedzīvojumu," teikts vokālās grupas ''Facebook" kontā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti