Koris «Mūza» ar koncertu atzīmēs 75 gadu pastāvēšanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

2022. gada 4. novembrī pulksten 19.00 Mazajā ģildē koris "Mūza" atzīmēs 75 gadu pastāvēšanu ar jubilejas koncertu un īpaši veidotu programmu, kurā būs iekļauti kora pēdējo gadu programmu opusi, korim veltīti komponistu skaņdarbi, kā arī kora vēsturē nozīmīgi latviešu komponistu skaņdarbi, informēja kora pārstāvji.

Koncertā piedalīsies mūzikas autore un soliste Sniedze Prauliņa, aktieris Mārtiņš Meiers, soliste Līga Priede, ģitārists Andrejs Grimms, arfiste Anastasija Kozlova, pianisti Mareta Beitika un Aldis Liepiņš, diriģenti Didzis Kauliņš un Guntis Cimiņš. Jubilejas koncertā korim "Mūza" pievienosies pēdējo gadu projektu sadarbības partneris koris "Austrums" un tā diriģents Ārijs Šķepasts, kurš maestro Leonīda Vīgnera vadībā strādājis ar vēsturisko kori "Mūza".

Jubilejas koncerta programmā iekļauti fragmenti no spilgtām kora mūsdienu mūzikas programmām, kurām skaņdarbus radījuši komponisti Raimonds Tiguls, Sniedze Prauliņa un Oulavūrs Arnalds. Koncertā skanēs skaņdarbi no elektroakustiskas mūsdienu mūzikas programmas kora balsīm un elektronikai "Momentary", latviešu mūzikas programmas "Visilgāk", kura veidota kopā ar solisti Līgu Priedi un ģitāristu Andreju Grimmu, programmas "Ven Ai Sink", kuras centrā ir kora balsis un arfa.

Koris "Mūza" dibināts 1947. gadā, tā dibinātājs un ilggadējs vadītājs bija maestro Leonīds Vīgners (1906–2001). Kora sākotnējais nosaukums bija "LPSR Arodbiedrību Centrālās Padomes strādnieku centrālā kluba jauktais koris", kopš 1977. gada – Arodbiedrību Kultūras nama jauktais koris "Mūza". 1998. gadā koris Didža Kauliņa vadībā atdzimst un kļūst par jauniešu kori. No 2006. gada kora "Mūza" mākslinieciskais vadītājs un diriģents ir Guntis Cimiņš. Kora "Mūza" darbības pamatā ir jaunas vokālās mūzikas radīšana un izpildīšana, dažādu mūzikas izteiksmes veidu meklēšana, sadarbība ar komponistiem un daudziem profesionāliem mūziķiem. Koris uzstājies daudzos nozīmīgos mūzikas festivālos Francijā, Nīderlandē, Itālijā, ieguvis zelta medaļu Starptautiskā koru konkursā Rimini, Itālijā un  ierakstījis vairākus mūzikas albumus. Koris "Mūza" savās programmās daudz izpilda moderno mūziku, nozīmīgu vietu atvēlot latviešu klasiķiem, kā arī latviešu tautas mūzikai. Savā darbībā koris "Mūza" turpina Leonīda Vīgnera moto – "Mēs nedzenamies pēc pirmās vietas, bet pēc mūzikas!".

Kora "Mūza" 75 gadu jubilejas koncertu atbalsta Rīgas dome un Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrs "Mazā ģilde". Ieeja koncertā bez maksas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti