Koris «Maska» pārstāvēs Latviju starptautiskā koru festivālā Čehijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Babītes novada jauktas koris "Maska" no šī gada 7. līdz 12.jūnijam pārstāvēs Latviju vienā no nozīmīgākajiem kormūzikas notikumiem Čehijā - 13. Starptautiskajā koru festivālā "Sborove Slavnosti" Hradeckrālovē.

Festivālu organizē pasaulē atzītā vokālā grupa "Gentlemen Singers", un šogad tas pulcēs četrus korus no Čehijas, kā arī trīs viesu korus - jauktos korus "Cantemus" (Ungārija), "Ad Una Corda" (Slovākija) un "Maska" (Latvija).

"Maska" festivāla ietvaros sniegs septiņus koncertus Ostravā, Hradeckrālovē, Šumperkā un Prāgā, viesojoties arī Latvijas vēstniecībā Čehijā. Iepazīstinot festivāla dalībniekus un apmeklētājus ar latviešu kormūziku, diriģentu Jāņa Ozola un Lauras Jēkabsones vadībā koris sniegs meistarklases par Latvijas kordziedāšanas tradīcijām.

Festivāla kulminācijā – galā koncertā vēsturiskajā Kradeckrāloves Svētā Gara katedrālē kori izpildīs Leoša Janačeks (Leoš Janaček) "Mūsu Tēvs" ("Otčenas") jauktajam korim, solistam, ērģelēm un arfai.

Koncertos Čehijā koris izpildīs latviešu komponistu skaņdarbus gan izceļot klasiskas kormūzikas vērtības, gan atklājot mūsdienās radītās mūzikas daudzveidību. Koncertprogrammu, kurā iekļauti J.Mediņa, L.Garūtas, P.Butāna, B.Skultes, L. Jēkabsones, Ē.Ešanvalda un citu komponistu skaņdarbi, ikvienam būs iespēja dzirdēt arī koncertā 5. jūnijā plkst. 13 Piņķu Sv. Jāņa ev. lut. baznīcā. Ieeja koncertā par ziedojumiem.

2015. koris "Maska" aizvadīja savu 15 gadu jubilejas sezonu ar koncertiem LU Aulā un Rīgas Doma katedrālē, kā arī izdodot otro kora CD "Ziema" ar īpaši korim komponētu Lauras Jēkabsones mūziku.

Koris guvis panākumus daudzos starptautiskos konkursos. Spilgtāko kora sasniegumu vidū ir 2. vieta 13. Starptautiskajā koru konkursā "Gallus Maribor" (Slovēnija, 2015), 1. vieta un Čempiona tituls 8. Pasaules koru olimpiādē (Latvija, 2014), 2. vieta 46. Starptautiskajā koru konkursā Tolosā (Spānija, 2014), 1. vieta XXV Vispārējo latviešu dziesmu un deju svētku koru konkursā (2013), "Grand Prix" IV Starptautiskajā Haralda Andersena kamerkoru konkursā Helsinkos (Somija, 2012) u.c.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti