Koris «Maska» Latvijas simtgades gadu atklāj ar koncertiem Austrālijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Babītes novada jauktais koris “Maska” atgriezies no Austrālijas, kur triju nedēļu garumā priecēja klausītājus Sidnejā, Adelaidē un Melburnā.

25. decembrī − pāris dienas pēc kora “Maska” un pianista Vestarda Šimkus kopīgi nosvinētajiem "ZieMASKAsvētkiem" Rīgas Doma baznīcā, koris sēdās lidmašīnā un devās uz Austrāliju savā pirmajā koncerttūrē ārpus Eiropas. Kora bagāža gan aizkavējās “netālajā” Pekinā, taču, neraugoties uz to, jau 28. decembrī “Maska” priecēja 35. Austrālijas latviešu jauniešu dienu apmeklētājus ar uzstāšanos atklāšanas koncertā. Jau nākamajā dienā korim bija divarpus stundu garš koncerts Sidnejas latviešu namā, kas pulcēja pilnu zāli gan vietējo latviešu, gan citu interesentu. Ar koncerta recenziju iespējams iepazīties laikrakstā “Latvietis”.

2017. gada pēdējā dienā kora mākslinieciskais vadītājs Jānis Ozols vadīja meistarklasi Sidnejā vietējiem latviešu koriem, parādot gan labākos iedziedāšanās un vokālos vingrinājumus, gan kopīgi izdziedot dziesmas no gaidāmajiem Latvijas simtgadei veltītajiem dziesmu svētkiem.

3. janvārī koris devās uz Dienvidaustrālijas štata galvaspilsētu Adelaidi, kur 6. janvārī Adelaides Sv. Pētera baznīcā tika sniegts kora vēsturē karstākais koncerts 42,5°C temperatūrā. Par spīti karstajai dienai, apmeklētāji bija ieradušies kuplā pulkā un kori sveica ar stāvovācijām.

Pēc sajūsmināto Sidnejas dziedātāju atsauksmēm arī Melburnas koru dziedātāji izrādīja interesi par Jāņa Ozola meistarklasi viņu pilsētā, tāpēc jau 9. janvārī tā kopā ar “Masku” varēja noritēt Melburnas latviešu namā. Vietējie kori − jauktais koris “Daina” un vīru koris “Veseris”, dziedot plecu pie pleca ar “maskiešiem”, - smēlās enerģiju un padomus gaidāmajiem simtgades Dziesmu un deju svētkiem.

Ļoti īpaša kora uzstāšanās notika 12. janvārī, kad koris sniedza koncertu Melburnas Nacionālajā bibliotēkā. Koncerts izvērtās ļoti sirsnīgs un skaists, norāda kora pārstāvji. Pēc šī koncerta koris saņēma vairākas klausītāju aizkustinājuma ziņas kora sociālajos tīklos. 13. janvārī koris sniedza apjomīgu koncertu Melburnas latviešu namā, ar daudzpusīgu koncertu priecējot gan vietējo latviešu sabiedrību, gan viesus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti