Kultūras ziņas

Duets "Duo Esmera" Rēzeknē

Kultūras ziņas

Valmiera. Vasara. Teātris

"Maska" iemēģina Eirovīzijas skatuvi

Koris «Maska» iemēģina Eirovīzijas skatuvi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Jau 3. augusta vakarā uzreiz pēc “Panorāmas” tiešraidē no Gēteborgas varēsim sekot līdzi konkursam “Eirovīzijas koris 2019”. Latviju tajā pārstāvēs Babītes novada jauktais koris “Maska”, kas jau plūcis laurus daudzos starptautiskos konkursos. Vakar un šodien Gēteborgā pilnā sparā rit mēģinājumi – jo svarīgs ir ne tikai dziedājums, bet arī priekšnesums. “Maska” konkursā piedalīsies ar savas dalībnieces un komponistes Lauras Jēkabsones dziesmu “Pērkoņtēvs”, kas solās būt gana enerģiska.

Ir pusdeviņi no rīta un “Maskas” koristi ir gatavi kāpt autobusā, lai dotos uz Partilles arēnu, kur visas dienas garumā norisināsies mēģinājumi un gatavošanās rītdienas koncertam.

“Vakardien, tikko sapratām, kas vispār notiek, kur mēs esam, šodien jau lielais mēģinājums ar visiem tērpiem, skaņām, filmēšanām, un salikt visas niansītes un akcentiņus, lai viss būtu superīgi,” stāsta kora “Maska” dalībnieks Oskars Upenieks.

“Tomēr dziedāt arēnā, tas nav tā kā koncertzālē, ir jāsaprot, kas vispār notiek ar to skaņu, jo viņa lielā arēnā bišķiņ tā teikt, izkropļojas. Lielākā daļa koru ir tādi vairāk popkori, nu, kas ar bītboksu, ar basiņu, ar ritmu, un tādas pop dziesmas liek vairāk. Ir pāris tādi līdzīgi kori tā kā mēs – nu, tā kā mēs, tātad nedaudz klasiskākas vienības,” – tā diriģents Jānis Ozols.

 ““Maska” izskatās ļoti labi un izklausās ļoti, ļoti pārliecinoši,” vērtē Latvijas delegācijas vadītāja Zita Kaminska. “Vēl mēs nezinām, kas tur būs uz tās skatuves. Tur bija ekrāni, es redzēju, ka tur parādījās Latvijas karogs, bet šodien mēs redzēsim, kā tad mēs būsim izgaismoti.”

 “Eirovīzijas koris” ir viens no jaunākajiem Eiropas Raidorganizāciju apvienības jeb EBU šoviem – pirmo reizi tas notika tieši Latvijā, pirms diviem gadiem. Šogad par Eirovīzijas gada kora titulu cīnīsies desmit kori, kurus izvirzījušas nacionālās žūrijas, un konkursu tiešraidē varēs vērot desmit valstīs. Tā kā šis ir televīzijas šovs, svarīgs ir ne tikai muzikālais sniegums, bet arī kora atraktivitāte un priekšnesums.

“Viņi ir ļoti labi. Vēl tikai atliek sakārtot horeogrāfiju un atrast zālē pareizo skaņu, bet koris ir ļoti labs,” norāda “Eirovīzijas kora 2019” mākslinieciskais direktors Nikols Mats.

Vēl rīt, 3. augustā, notiks pēdējie mēģinājumi, un tad jau lielais koncerts – tajā katram korim būs dotas četras minūtes, lai savaldzinātu žūriju un iekļūtu to trīs laimīgo vidū, kas cīnīsies par uzvaru konkursa finālā. Uzvarētāju šoreiz noteiks žūrija, un skatītāji balsot nevarēs, bet īkšķus turēt par savējiem – to gan!

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti