Kultūras ziņas

Ieraksta mūziku filmai "Dvēseļu putenis"

Kultūras ziņas

Jūrmalā publiski pieejama Latvijā lielākā zvanga

Koris "Maska" devies uz Gēteborgu

Koris «Maska» devies uz koru Eirovīzijas konkursu Gēteborgā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Babītes novada jauktais koris "Maska" atraktīvā diriģenta Jāņa Ozola vadībā 31. jūlijā devies uz Gēteborgu Zviedrijā, kur jau sestdienas vakarā sacentīsies ar deviņiem Eiropas koriem starptautiskajā amatierkoru konkursā “Eirovīzijas koris 2019”.

Koris “Maska” uz Gēteborgu devies gandrīz taisnā ceļā no Japānas, kur aizvadīta kolektīva līdz šim vērienīgākā turneja. Tā bijusi arī atzinībām bagāta.

“Tikko esam atgriezušies no Japānas, kur ieguvām divus "Grand Prix" starptautiskos koru konkursos [35. starptautiskajā Takarazukas kamerkoru konkursā un 2. starptautiskajā Tokijas koru konkursā], kas ir ļoti liels sasniegums gan mums pašiem, gan arī apliecinājums tam, ka latviešu kormūziku ļoti augstu novērtē visā pasaulē,” priecājas kora mākslinieciskais vadītājs un diriģents Jānis Ozols.

“Gatavošanās laiks koru Eirovīzijai ir bijis ļoti intensīvs, bet tas jau ir devis izcilus rezultātus un ticu, ka arī Gēteborgā sevi parādīsim vislabākajā līmenī,” pozitīvi noskaņots ir diriģents. Koris  "Maska" konkursā izpildīs Lauras Jēkabsones skaņdarbus, kas rakstīti tieši korim. Jānis Ozols uzskata, ka tā ir kora stiprā puse.

“Dziesmu pamatā ir latviešu tautasdziesmas, caur kurām izdziedam mūsu tradīcijas, un Lauras mūzika ir tā, ko izjūtam un izpildām no sirds. Tas arī ir mūsu galvenais mērķis – dziedot parādīt to, kāda ir Latvija – stipra, skaista un vienota. Mēs esam maza daļiņa no valsts, bet ticu, ka, katram no sirds darot savu lietu, varam sasniegt ļoti daudz,” norāda diriģents. 

Korim līdzi devusies arī LTV kultūras žurnāliste Linda Veinberga, kura sekos kora gaitām un būs klāt arī konkursa atbildīgākajos brīžos, lai par visu jaunāko pavēstītu LTV Kultūras ziņās. Par to, kā korim sokas Zviedrijā, būs iespēja uzzināt arī LTV sociālo mediju kontos @100gkulturas "Twitter" un "Instagram" un @simtsgramikulturas "Facebook", LTV oficiālajos kontos un LSM.lv.

Korim “Maska” Gēteborgā būs jāsacenšas ar kolektīviem no Beļģijas, Dānijas, Vācijas, Norvēģijas, Skotijas, Slovēnijas, Zviedrijas, Šveices un Velsas. Atšķirībā no konkursa “Eirovīzijas gada koris”, kas 2017. gadā tika aizvadīts Rīgā, Gēteborgā uzvarētājs tiks noteikts divās kārtās. Pirmajā kārtā visi desmit kori izpildīs četras minūtes garu a cappella priekšnesumu. Pēc tam žūrija apspriedīsies un dalībai fināla kārtā izvirzīs trīs korus. Finālistiem būs jāizpilda īpaši finālam sagatavota četras minūtes gara a cappella programma. Uzvarētājus noteiks profesionāļu žūrija. Konkursa uzvarētājs saņems ne vien uzvarētāja titulu, bet arī iespēju nākamgad doties uz Pasaules koru spēlēm Beļģijā.

Turēt īkšķus par mūsējiem varēs, vērojot konkursa tiešraidi LTV1 vai REPLAY.lv 3. augustā no plkst. 21.25.

Tiešraidi komentēs LTV kultūras raidījumu vadītāji – Kristīne Komarovska un Jānis Holšteins-Upmanis. Piecas minūtes pirms tiešraides pieslēguma – atskats uz to, kā korim veicies Gēteborgā līdz lielajam notikumam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti