Rīta Panorāma

Intervija ar Ringoldu Balodi un telefonintervija ar Regīnu Ločmeli-Luņovu

Rīta Panorāma

Intervija ar premjerministri Laimdotu Straujumu

Ģitārists Kaspars Zemītis, koris "Latvija" un komponists Emīls Dārziņš

Koris «Latvija» Ventspilī atskaņos Kaspara Zemīša Mesu un Emīla Dārziņa kordziesmas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

8.oktobrī plkst. 19 teātra namā "Jūras vārti" Ventspilī Valsts akadēmiskais koris ''Latvija'' atskaņos Kaspara Zemīša Mesu un citus skaņdarbus, kā arī Emīla Dārziņa kordziesmas galvenā diriģenta Māra Sirmā vadībā. Koncerta solists būs Kaspars Zemītis.

Šogad tiek atzīmēta Emīla Dārziņa 140 gadu jubileja. Viņa vārdam latviešu kultūras ainā ir īpaša gara aristokrātijas, dvēseliskuma un tautas mīlestības skaņa. Emīla Dārziņa iemīļotās kordziesmas ir latviskās romantikas pērles, kurās tvertas vispārcilvēciskās vērtības visiem klausītājiem tuvā un saprotamā  valodā.

Kaspara Zemīša Mesu pirmatskaņoja koris ''Latvija'' 2013.gada Garīgās mūzikas festivālā. Kaspars Zemītis ir uzsvēris Dieva un ticības nozīmi savā dzīvē, viņš par savu Mesu saka: "Tā ir manu sajūtu atspoguļojums dievkalpojumā''. Tā ir pirmā Mesa korim un ģitārai latviešu mūzikas literatūrā, kuras mūzikas valodas demokrātiskums un patiesais sirsnīgums jau iekarojis daudzu klausītāju sirdis. Arī vairāki Latvijas amatierkori to iekļāvuši savā repertuārā.

Valsts akadēmiskais koris "Latvija" un ģitārists Kaspars Zemītis satiksies koncertā "Emīls Dārziņš un latviešu romantiķu mūzika" Ventspilī, teātra namā "Jūras vārti" 8.oktobrī plkst. 19.

Kā vēstīts, svinot latviešu klasiķa Emīla Dārziņa 140 gadu dzimšanas dienu, Valsts akadēmiskais koris "Latvija" ieraksta īpašu albumu, kurā pirmoreiz iekļautas visas komponista rakstītās dziesmas korim - kopskaitā 17. Albuma pirmatskaņojums kopā ar pasaulslavenā basbaritona Egila Siliņa piedalīšanos notiks 3.novembrī - komponista dzimšanas dienā. Dziesmas no jaunā albuma skanēs arī koncertā Ventspilī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti