Kultūras ziņas

Latvijas kultūru popularizē Ņujorkā

Kultūras ziņas

Grāmatu konkursa "Zelta ābele" uzvarētāji

Koris "Latvija" sajūsmina klausītājus Ņujorkā

Koris «Latvija» sajūsmina klausītājus Ņujorkā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Amerikas Savienotajās valstīs klausās, skatās un bauda latviešu mākslu. 11. aprīlī Bostonā kultūras ministre Dace Melbārde pasniegs atzinības rakstu arhitektam Gunāram Birkertam, bet 9. aprīlī Linkolna centra Elisas Tallijas zālē ar stāvovācijām noslēdzies Valsts akadēmiskā kora (VAK) “Latvija” koncerts.  

„Šī ir viena no saviļņojošākajām un spēcīgākām mana mūžu pieredzēm,” atzīst TV režisors Džeisons Stārs. „Latviešiem vajadzētu justiem ļoti lepniem. Kora izpildījuma kvalitāte ir ārkārtīgi augstā līmenī.”

„Pēdējais skaņdarbs bija absolūti brīnišķīgs,” uzskata kora mākslinieks Maikls Karess. „Visa vakara programma ir patīkams jaunatklājums. Es ļoti priecājos, ka šodien šeit ierados.”

„Tas bija tik radoši, maģiski un skaisti šajā pavasara periodā. Klausoties šo mūziku es patīkami uzlādējos ar labu garastāvokli. Esmu ļoti laimīga, skaisti,” teic ņujorkiete Diāna Moneta.

Gan iedzimtos ņujorkiešus, gan latviešu izcelsmes amerikāņus emocionāli aizskāra ne tikai filigrānais muzikālais izpildījums diriģenta Māra Sirmā vadībā, bet arī oriģinālie mizanscēnu risinājumi. VAK „Latvija” koncerts uzskatāms par centrālo notikumu Latvija prezidentūras ES padomē kultūras  programmā Amerikā, kurā galvenais akcents tika likts uz Baltijas mūziku. Koris dziedāja un muzicēja gan Pētera Vaska, Artūra Maskata, Ērika Ešenvalda darbus, gan arī igauņu autoru Arvo Perta un Veljo Tormisa mūziku.

Latvijas prezidentūras kultūras programmas ietvaros notiks vairāki pasākumi ne tikai Ņujorkā, bet arī Vašingtonā, skanēs ne tikai klasikā un mūsdienu mūzika, bet arī džezs. ASV notiks Latvijas autoru literārie lasījumi un bibliotēkām tiks dāvinātas latviešu grāmatas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti