Koris «Latvija» pirmatskaņos programmu «Dzintara ceļš»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

16.septembrī Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē plkst. 19 savu pasaules pirmatskaņojumu piedzīvos koncertprogramma "Dzintara ceļš" - 12 jaundarbi Valsts akadēmiskā kora "Latvija" izpildījumā.

"Dzintara ceļš" apvieno dzeju, ko radījuši laikmetīgās dzejas meistari no 12 Eiropas valstīm, ar latviešu komponistu mūziku, ko izpildīs Valsts akadēmiskais koris "Latvija" diriģenta Māra Sirmā vadībā.

Koncertā tiks prezentāts arī albums/dzejas grāmata "Dzintara ceļš", kurā ieskaņotas visas 12 dziesmas, kā arī lasāmi dzejoļi oriģinālvalodā un to atdzejojumi. Koncertā varēs arī dzirdēt, kā dzintara dzejoļi izskan pašu dzejnieku lasījumā viņu dzimtajā valodā. Notikuma režisors ir Varis Klausītājs.

"Dzintara ceļa" projektam tika dots pasūtījums 12 dzejniekiem radīt darbus par dzintara simbolisko nozīmi viņu tautu kultūrā un vēsturē. Dzejnieki tika izraudzīti no 12 dažādām valstīm, caur kurām agrāk gājis vēsturiskais Dzintara ceļš.

12 latviešu komponisti šos dzejoļus apvīs ar harmonijām, kuras izdziedās Valsts akadēmiskais koris "Latvija".

Latviju šajā projektā pārstāvēs viens no spožākajiem jaunās paaudzes dzejniekiem Kārlis Vērdiņš, kura dzejai mūziku rakstīs pasaulē plaši pazīstamais komonists Ēriks Ešenvalds. Dzeju šim projektam rakstīs arī Donāts Petrošus no Lietuvas, Dragana Tripkoviča no Melnkalnes, Angeliki Dimuli no Grieķijas, Efe Dujans no Turcijas, Tadeušs Dombrovskis no Polijas, Petrs Borkovecs no Čehijas, Ticiāna Koluso no Itālijas, Denešs Krušovskis no Ungārijas, Andrejs Seņkovs no Krievijas, Ostaps Slivinskis no Ukrainas un Volfgangs Hermanns no Austrijas. Bez jau pieminētā Ērika Ešenvalda projektā iesaistīsies arī komponisti: Mārtiņš Viļums, Juris Ābols, Gundega Šmite, Jānis Aišpurs, Jēkabs Jančevskis, Juris Vaivods, Imants Zemzaris, Raimonds Tiguls, Georgs Pelēcis, Līga Celma un Selga Mence.

Koncertā ieeja ir ar bezmaksas ielūgumiem, kurus varēs saņemt Latvijas Nacionālās bibliotēkas reģistratūrā 16.septembrī no plkst. 9 līdz 19.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti