Koris «Latvija» piedalās Birgitas festivālā Igaunijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Valsts Akadēmiskais koris "Latvija" ir devies uz Igauniju, kur Birgitas festivālā 8.augustā Birgitas klostera drupās atskaņos Leonarda Bernsteina "Mesu" - atjaunotu uzveduma versiju, kas tika rādīta 2007.gadā Rīgā 10. Starptautiskajā garīgās mūzikas festivālā.

Uzvedumu atjaunos Sanktpēterburgas Marijas teātra mākslinieces - režisore Suzanna Cirjuka un horeogrāfe Aleksandra Tihomirova, kuras strādāja pie iestudējuma arī Rīgā. Gaismu mākslinieks un videoprojekciju autors ir Aleksejs Tarasovs (Krievija). Galveno - Celebranta - lomu atveidos Brodveja baritons Duglass Vebsters (ASV).

Uzvedumā piedalīsies Valsts Akadēmiskais koris "Latvija", Rīgas Doma zēnu koris, Igaunijas Nacionālais simfoniskais orķestris, solisti Jolanta Strikaite, Jānis Apeinis, Jānis Aišpurs, Laura Grecka un populāri igauņu mūziķi. Diriģentam Mārim Sirmajam šī būs debija pie Igaunijas Nacionālā simfoniskā orķestra.

Leonarda Bernsteina "Mesa" tiek reti iestudēta visā pasaulē sava vērienīguma dēļ. "Mesa" ir teatralizēts uzvedums dziedātājiem, instrumentālistiem un dejotājiem, kuras pamatā ir Romas misāles liturģisks teksts un Stīvena Švarca un Leonarda Bernsteina papildteksti.

"Mesu" Bernsteins rakstīja par godu Džona Kenedija Mākslas centra atklāšanai Vašingotnā 1971.gada 8.septembrī, Žaklīnas Kenedijas Onasis pasūtījumā.

Duglasu Vebsteru pats Bernsteins ir atzinis par vienu no labākajiem savas mūzikas interpretiem. Par spilgtu Celebranta lomas atveidojumu "Mesā" Vebsters tika uzaicināts uz pateicības pieņemšanu pie Romas Pāvesta Jāņa Pāvila II.

Pēc atgriešanās no Tallinas koris "Latvija" turpinās darbu, gatavojot 17. Starptautiskā garīgās mūzikas festivāla koncertus. Festivāls šogad norisināsies no 21.augusta līdz 11.septembrim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti