Koris «Latvija» koncertē Itālijā un Francijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Valsts Akadēmiskais koris (VAK) „Latvija” ir devies turnejā uz Itāliju un Franciju, lsm.lv pavēstīja producente Ieva Vītiņa.

31. janvārī un 1. februārī koris „Latvija” kopā ar Haidna orķestri Trento un Bolzano pilsētās diriģenta Arvo Volmera vadībā atskaņos Gabriela Forē Rekviēmu.

Uzreiz pēc koncertiem Itālijā koris dosies uz Franciju, Nanti, kur vienā no lielākajiem Eiropas mākslas festivāliem „La folle journée” („Trakās dienas”) sniegs sešus koncertus.

Koris uzstāsies gan kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri (LNSO) diriģenta Andra Pogas vadībā, gan kora mākslinieciskā vadītāja Māra Sirmā vadībā. Koris atskaņos arī soloprogrammu.

3. februārī plkst. 21.15 Nantes Kongresu namā koris „Latvija” kopā ar LNSO, solistiem Ievu Paršu, Lieni Kinču, Andri Ludvigu, Rihardu Mačanovski atskaņos Ludviga van Bēthovena Devīto simfoniju. Diriģents Andris Poga.

4. februārī koris „Latvija” piedāvā īstu koncertu maratonu – plkst. 12.30 Annas Pavlovas zālē Māra Sirmā vadībā izskanēs kora soloprogramma. Repertuārā iekļauti Johanesa Brāmsa „Mīlas valši”, Paula Dambja „Danču dziesmas” un Veljo Tormisa „Dzelzs apvārdošana”.

Plkst. 17.00 Vaclava Nižinska auditorijā festivāla apmeklētājiem tiks atskaņota Luisa Bakalova Tango mesa, ko Latvijas klausītāji varēja iepazīt kora rīkotajā Garīgās mūzikas festivālā pirms sešiem gadiem. Koncertā kopā ar kori „Latvija” piedalās LNSO, Ieva Parša, Rihards Mačanovskis, diriģents Māris Sirmais.

Bet dienas izskaņā plkst. 22.15 koris pievienosies LNSO, Andra Pogas vadībā atskaņojot Karla Orfa un Aleksandra Borodina mūziku. Šī pati programma tiks atkārtota arī 5. februārī divos koncertos, un

plkst. 17.15 pēc Francijas laika koncerta tiešraidi translēs viena no lielākajām Eiropas kultūras televīzijām "ARTE". Koris "Latvija" aicina arī Latvijas iedzīvotājus vērot koncerta tiešraidi.

Festivāls „La folle journée” („Trakās dienas”) Nantē dibināts 1995. gadā ar mērķi vienā dienā sniegt pēc iespējas vairāk klasiskās mūzikas koncertus. Kopš dibināšanas tas ir izaudzis un nu jau piecu dienu laikā festivāla apmeklētāji var dzirdēt vairāk nekā 250 koncertus. Festivāla rīkotājiem ir svarīgi nodrošināt demokrātiskas biļešu cenas, lai aizvien jaunāka un plašāka publika spētu iepazīties ar klasisko mūziku. Jaunajiem klausītājiem ir iespēja tikties aci pret aci ar festivāla mūziķiem un komponistiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti