Rīta Panorāma

Intervija ar Uģi Brožu tiešraidē no Salu tilta

Rīta Panorāma

Kā pareizi sakravāt čemodānu?

Valsts Akadēmiskais koris "Latvija" dziedās koncertā "Dzimuši Rīgā"

Koris «Latvija» gatavojas koncertam «Dzimuši Rīgā»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Valsts Akadēmiskais koris "Latvija" un Latvijas Radio koris ir tikpat spožas zvaigznes pasaules koncertzālēs kā Rīgā dzimušie izcilie solisti. Abi kori 6.jūlijā uzstāsies koncertā "Dzimuši Rīgā".

"Uzdevums bija ļoti interesants - dziediet kaut ko īsu, kaut ko ātru. Latviešiem pārsvarā ir, nevarētu teikt - garas, bet pārsvarā apcerīgas vai skumjas dziesmas. Tas ir tas skaistums - lirisms," stāsta Valsts akadēmiskā kora "Latvija" mākslinieciskais vadītājs un diriģents Māris Sirmais.

Kora "Latvija" izvēlētā dziesma - "Rotaļa" no Jura Karlsona cikla "Neslēgtais gredzens" - Latvijā nav skanējusi sen. Kādreiz tā bija kora "Ave sol" hīts, to dzied arī kori plašajā pasaulē.

"Grūti ir, jo tas ir āra koncerts. Jāsaprot tas, ka, lai cik bezgala skaistas lietas būtu, vai tās labi skan ārā? Tas uzliek diezgan lielus pienākumus, atlasot programmu," norāda Sirmais.

Kā vēstīts, 6.jūlijā plkst. 22 pie Latvijas Nacionālās operas Rīgā uz īpaši veidotas skatuves notiks latviešu pasaules zvaigžņu koncerts "Dzimuši Rīgā". Koncerts tiks translēts daudzās Eiropas valstīs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti