Koris «Latvija» aicina uz lietuviešu un poļu garīgās mūzikas koncertu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Rīgas Domā 31. maijā plkst.19 izskanēs lietuviešu un poļu garīgās mūzikas koncerts „Darkness is as Light to You”. Koncertā piedalīsies Valsts Akadēmiskais koris (VAK) „Latvija” un lietuviešu diriģents un komponists Vaclovs Augustinas.

Koncerts ir veltījums Vasarsvētkiem, tā nosaukums "Darkness is as Light to You" ir 139. Psalma 12. rinda: „Pat tumsa Tev netumšo un nakts gaismo kā diena – kas Tev tumsa, kas gaisma!”.

Koncertā tiks atskaņota komponista Pāvela Lukaševska, Mariana Borkovska, Donata Zakara, Mikola Natalevičus, Gabriēla  Džeksona  un Vaclova Augustinas garīgā mūzika korim "a cappella" un ērģelēm. Skaņdarbi izvēlēti un pielāgoti speciāli Rīgas Doma plašajai akustikai. Koncerta programma ir patīkama atkalsatikšanās ar komponistu Lukaševska un Džeksona daiļradi, kuru darbiem koris Latvija nereti bijis pirmatskaņotājs.

Diriģents Vaclovs Augustinas ir interesanta un spilgta personība. Viņš bijis rokgrupas "Saulės laikrodis" un "Antis" taustiņinstrumentālists un vokālists, bet šobrīd strādā par kormūzikas, džeza un kompozīcijas pasniedzēju Lietuvas Mūzikas akadēmijā un ir galvenais diriģents un mākslinieciskais vadītājs Viļņas pašvaldības korim "Jauna mūzika".

Pateicoties savai interesantajai muzikālajai pieredzei, Augustinas kļuvis par mūsdienu lietuviešu kormūzikas ikonu un elku gan gados jaunai, gan vecākai auditorijai. Viņa darbi regulāri tiek atskaņoti Lietuvā un ārpus tās dažādos festivālos, koncertos un koru konkursos.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti