Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Madaru Līcīti, kura atrodas Gruzijā

Rīta Panorāma

Intervija ar Nacionālā kino centra vadītāju Ditu Rietumu

Kora "Latvija" pirmsadventa koncerts

Koris «Latvija» aicina uz koncertu Adventa noskaņās

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Rīgas Svētā Jēkaba katedrālē 29.novembrī plkst. 14 Valsts akadēmiskais koris "Latvija" un diriģents Māris Sirmais aicina uz koncertu Adventa noskaņās. Pēc koncerta plkst. 15 koris piedalīsies arī svinīgajā Svētajā Misē, kas tiks svinēta par godu Jeruzalemes Svētā Kapa bruņinieku ordeņa Latvijas nodaļas dibināšanai un pirmo biedru uzņemšanai.

Adventa noskaņu koncertā kora Latvija izpildījumā izskanēs Mihaela Pretoriusa mūzika Jana Sandstrēma apdarē, Alesandro Skarlati, Arvo Perta, Fransisa Pulenka darbi, kā arī Otorīno Respīgi Slavasdziesma Kunga piedzimšanai ("Lauda per la Nativita del Signore"). Šis opuss Latvijas koncertzālēs nav bieži dzirdams. Tā tapšanā Respīgi iedvesmojies klausoties leģendārās poļu klavesīnistes Vandas Landovskas Baha interpretācijās.

"Koncertā skanēs ļoti daudzveidīga mūzika. Man liekas, ka tie atsevišķie darbi ir kā īpašas pērles. Tas galvenais akcents ir pirmatskaņojums Latvijā - itāļu komponists Otorīno Respīgi. Tā ir Ziemassvētku kantāte, ko mēs izpildīsim kopā ar jauniem, brīnišķīgiem koka pūšamo instrumentu mūziķiem no mūzikas akadēmijas. Šis darbs stāsta par Kristus piedzimšanu, tā ir ļoti interesanta mūzika. Interesanti man bija tas, ka es atklāju - šis darbs patiešām nekad nav skanējis Latvijā. Bet tas ir tik ārkārtīgi muzikāls un tik ārkārtīgi pilnvērtīgs," stāsta Māris Sirmais.

Mises laikā koris "Latvija" un ģitārists Kaspars Zemītis izpildīs daļas no Zemīša opusa "Mesa", kura pirmatskaņojums notika 26.augustā Rīgas Domā Starptautiskajā garīgās mūzikas festivālā. Izskanēs arī Uģa Prauliņa mūzika.

Koncertā piedalīsies solisti: flautistes Vita Rozēna un Rūta Krēgere, obojistes Katrīna Švalbe un Evija Putniņā, fagotisti Pauls Gendikovs un Katrīna Kuģe, pianistes Ilze Rubiķe un Liene Kalnciema, Aivars Krastiņš (sitaminstrumenti). Vokālās solopartijas dziedās kora mākslinieki Marika Austruma, Inese Romancāne un Rūdolfs Bacāns.

"Šis koncerts man ir īpašs ar to, ka Māris Sirmais beidzot man ir uzticējis lomu - es būšu eņģelis Oterīni Respīgi skaņdarbā "Slavējiet jaunpiedzimušo Kungu". Man ir dažas solo vietiņas, kur es būšu eņģelis, kurš paziņo šo vēsti. Man šī sajūta patiešām ir vajadzīga katru gadu un es to izbaudu, izdzīvoju," saka Inese Romancāne.

Šis ir labdarības koncerts. Ieeja koncertā bez maksas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti