Koris «Kamēr...» triumfē starptautiskā koru konkursā Japānā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

23. jūlijā Takarazukā, Japānā, noslēdzies 32. starptautiskais koru konkurss, kurā jauniešu koris “Kamēr…” ieguvis augstākos apbalvojumus – zelta medaļas visās trīs kategorijās, skatītāju balvu un arī konkursa "Grand Prix".

Šogad Takarazukas Starptautiskais koru konkurss pulcējis ap 20 dažādu kolektīvu, kas vienā vai vairākās kategorijās sacenšas par žūrijas un skatītāju simpātijām, atskaņojot renesanses/baroka, romantisma vai mūsdienu komponistu mūziku. Papildus šīm trīs kategorijām, kuru ietvaros “Kamēr…” atskaņoja H. Pērsela, J. S. Baha, J. Brāmsa, K. Rēnkvistas u.c. darbus, publika atsevišķā kārtā izvēlas arī savu favorītu balsojumā.

Ārpus dalības konkursā koris jau sniedzis koncertu Osakas Luterāņu baznīcā un pirmdien, 25. jūlijā, dodas uz Koreju, kur ar Latvijas vēstniecības atbalstu sarīkoti vairāki koncerti. Otrdien, 26. jūlijā, notiks koncerts Suvonā kopā ar Suvonas sieviešu kori, 27. jūlijā - Alpensia kalnu kūrortā, 28. jūlijā Seulā kopā ar ''Gangnam'' orķestri un kori,  bet 29. un 30.  jūlijā koris viesosies Dienvidkorejas demilitarizētajā zonā.

Koris atgriezīsies Latvijā 1. augusta rītā, lai jau 6. augustā piedalītos izrādēs “Porgijs un Besa” Cēsu mākslas festivāla ietvaros.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti