Koris «Kamēr...» triumfē Eiropas «Grand Prix» konkursā Areco

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Vakar, 28.augusta vakarā Itālijas pilsētā Areco noslēdzās 2013.gada Eiropas "Grand Prix" koru konkurss (European Grand Prix for Choral singing), kurā uzvaras laurus plūca RPKIA koncertorganizācijas "Ave sol" jauniešu koris "Kamēr..." diriģenta Jāņa Liepiņa vadībā, informē kora "Kamēr..." direktore Kristīne Zvirbule.

Eiropas "Grand Prix" ir viens no visaugstākā līmeņa koru konkursiem pasaulē, kur ik gadus tiekas pieci vai seši spēcīgi kori, kuri jau uzvarējuši vienā no starptautiskajiem koru konkursiem Tolosā (Spānija), Varnā (Bulgārija), Debrecenā (Ungārijā), Tūrā (Francijā), Mariborā (Slovēnijā) vai Areco (Itālija). Kamēr... šajā konkursā piedalījās kā Bēlas Bartoka Starptautiskā koru konkursa laureāts Debrecenā, Ungārijā, kurā uzvarēja pagājušajā gadā. Konkursā vēl piedalījās kori no Slovēnijas, Ukrainas, Indonēzijas un Argentīnas.

"Kamēr..." konkursā izpildīja Arvo Pērta, Vītauta Miškiņa, Roberta Lūkasa Pīrsola, Klaudio Monteverdi, Karīnas Rēnkvistas un Ērika Ešenvalda opusus.

Koris "Kamēr..." līdz šim ir vienīgais kolektīvs no Latvijas, kas ieguvis šo prestižo balvu, turklāt to sasniegt izdevies atkārtoti - 2004.gadā diriģenta Māra Sirmā, bet šogad - Jāņa Liepiņa vadībā.

Ar šo konkursu noslēdzās "Kamēr..." piesātinātā 2012/2013 gada sezona, un jau nākamajā nedēļā visi dziedātgribētāji ir aicināti pievienoties korim "Kamēr...". Noklausīšanās notiks Rīgas Valsts 1.ģimnāzijā 4. un 6.septembrī plkst. 18.00.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti