Koris «Kamēr...» Lielbritānijā pulcē simtiem klausītāju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Noslēdzot koncerttūri Apvienotajā Karalistē, viens no pazīstamākajiem Latvijas jauniešu koriem Eiropā un pasaulē, daudzu starptautisku konkursu un festivālu laureāts jauniešu koris "Kamēr..." uzstājās britu monarhijas rezidencē - Vindzoras pilī.

Kā informē Latvijas vēstniecības Apvienotajā Karalistē pārstāvji, 7.martā Vindzoras pilī norisinājās "Windsor Energy Group" rīkotais seminārs. Šī pasākuma noslēguma ceremonijā koris "Kamēr..." ar savām dziesmām priecēja diplomātiskā korpusa pārstāvjus.

Atklājot kora koncertu, vēstnieks Andris Teikmanis uzsvēra, ka priecājas par iespēju Latvijas prezidentūras laikā arī Apvienotajā Karalistē dzirdēt izcilā kora "Kamēr..." dziedājumu.

Tajā pašā dienā "Kamēr..." sniedza koncertu arī "St. Sepulchre" baznīcā Londonā, kurā bija pulcējušies simtiem klausītāju, lai noklausītos kora pēdējā starptautiskā projekta "Amber songs" dziesmu izlasi. Londonas publika, kājās stāvot, kori sveica ar skaļām ovācijām.

Kā esam vēstījuši, uzsākot koncerttūri Apvienotajā Karalistē, pirmais kora "Kamēr..." koncerts notika 6.martā Mērtonas koledžas kapelā Oksfordas Universitātē.

Kora koncerttūre ir iekļauta Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē kultūras programmā. Ar to tika atzīmēts arī noslēgtais līgums ar vienu no pasaulē lielākajām izdevniecībām "Harmonia Mundi", kura turpmāk rūpēsies par kora ierakstu izplatīšanu Apvienotajā Karalistē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti