Koris «Kamēr...» aicina uz pavasara gaidīšanas koncertu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Jauniešu koris "Kamēr..." aicina uz pavasara gaidīšanas koncertu, kurā kopā ar kori muzicēs izcili solisti. Koncerts notiks Rīgā, Sv. Pētera baznīcā 3. martā pulksten 18.00.

"Kamēr..." uzstāsies kopā ar vācu čellistu, vienu no spožākajiem savas paaudzes čella spēles virtuoziem Nikolasu Altštetu ( Nicolas Altstaedt), meistarīgo vijolnieci Evu Binderi, sitaminstrumentālistiem Rihardu Zaļupi un Edgaru Saksonu, kā arī pianistu Mārtiņu Zilbertu, kurš koncertā spēlēs čelestu.

Koncertā skanēs S. D. Sandstrēma, J. Karlsona un Ē. Ešenvalda darbi korim a capella, kā arī būtisku vietu ieņems latviskās dabas ainavas – līdzenuma – slavinājums, kas jo spilgti izpaužas Pētera Vaska darbā Līdzenumu ainavas, kur kopā ar kori muzicēs Eva Bindere un Nikolass Altštets.

Programmas stūrakmens ir Sofijas Gubaiduļinas izvērstais darbs korim, čellam, sitaminstrumentiem un čelestai Sv. Asīzes Franciska Saules dziedājumi.   Komponiste šo darbu rakstīja kā veltījumu savam laikabiedram, draugam un  vienam no visu laiku izcilākajiem čellistiem Mtislavam Rostropovičam viņa 70 gadu jubilejā, kas  tika atzīmēta 1997. gadā.  Kora "Kamēr..." repertuārā šis darbs ir jau kopš 2008. gada un tas ir vairakkārt dažādos sastāvos atskaņots vairākos Eiropas festivālos. Sadarbība ar čellistu Nikolasu Altštetu nav nejauša. Tieši kopā ar šo lielisko mākslinieku Saules dziedājumi tika atskaņoti kamermūzikas festivālā Lokenhauzā , Austrijā 2010. gadā, kad tika veikts arī  šī darba ieraksts, kas pēcāk izdots  CD formātā ECM mūzikas apgādā.

Koncerta mākslinieciskais vadītājs un diriģents Jānis Liepiņš.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti