Rīta Panorāma

Aktieris Jānis Jarāns – ar humoru pie skatītājiem un dzīvē

Rīta Panorāma

Suņa skološanas ābece: šķirnes, bezšķirnes vai ar ciltsrakstiem?

Skype intervija ar Valdi Tomsonu

Koris «Juventus» šogad svinēs simtgadi – svētkiem gatavojas attālināti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Gandrīz visiem mūziķiem zudusi koncertēšanas – tātad arī ienākumu gūšanas – iespēja. Tomēr ir mākslinieciskās jaunrades kolektīvi, kas arī attālinātā režīmā tiekas mēģinājumos un pat ieraksta dziesmas. Kora “Juventus” mākslinieciskais vadītājs Valdis Tomsons LTV raidījumā “Rīta Panorāma” pastāstīja, ka koris gatavojas savai simtgadei un uz attālinātiem mēģinājumiem tiekas reizi nedēļā.

“Mēs mēģinām “caur vadiem”, mums nav citu variantu, kaut kā ir jātiekas. Un katrā ziņā mēs nesaliekam rokas klēpī, bet turpinām darboties un reizi nedēļā mums ir mēģinājumi,” stāstīja Tomsons, atzīmējot, ka koris turpina gatavoties visiem notikumiem, kas paredzēti pēc ārkārtējās situācijas beigās – tai skaitā kora simtgades svinībām.

Tomsons atzina, ka īsta kopā dziedāšana ar videozvana starpniecību nav iespējama – tam traucē atšķirīgie interneta pieslēgumi. Taču viņš uzsvēra – strādājot attālināti, koris var kopā vingrināties.

“Mēs pavingrojam, pakustinām mūsu diafragmas, mazliet pačatojam savā starpā, pasmejamies, uzturam garu,” skaidroja Tomsons. “Un es korim lieku strādāt līdzīgi, kā tiek strādāts skolās – viņiem ir uzdots uzdevums, jāiedzied konkrēts posms un jāatsūta man video.”

Koris “Juventus” nav vienīgais, kas šajā laikā turpina attālinātu darbu, stāstīja Tomsons. Viņš atzīmēja: “Es zinu, ka arī citi kori darbojas ļoti līdzīgā veidā kā mēs. Un ir diriģenti, kas man rakstījuši “Facebook”, prasījuši – kā jūs tiekaties, ko jūs darāt? Mēs savā starpā apmaināmies ar informāciju.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti