Koris «Juventus» sniegs īpašu Zemes stundas koncertu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

29. martā, kad visa pasaule vienojas Zemes stundā, izslēdzot elektroierīces, Latvijas Universitātes (LU) jauktais koris „Juventus” un Valsts kamerorķestris „Sinfonietta Rīga” jau trešo reizi aicinās uz „Pavasara nakts koncertu" Latvijas Universitātes Lielajā aulā.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

„Juventus” dalībniece Liene Vītola Latvijas Radio 3 – Klasika intervijā atklāj, ka „Pavasara nakts koncerta” tradīcija aizsākta pirms trim gadiem - pirmais koncerts noticis Rīgas Svētā Pētera baznīcā sveču gaismā.

„Katrreiz meklējam jaunas nianses, un šoreiz koncerts veltīts Zemes skumjām un sāpēm par nevērīgo attieksmi pret to. Neskatoties uz to, visu koncertprogrammu caurvij gaisma un pozitīvas emocijas – garīgums, piedošana. Skumju klātbūtne nemaina iekšējo sajūtu, ka no tumsas virzāmies uz gaismu, pozitīvu attīstību,” stāsta Vītola.

Koncertā tiks atskaņoti latviešu komponistu Pētera Vaska, Artura Maskata, Imanta Ramiņa skaņdarbi un cittautu klasiķu - Semjuela Bārbera un Džona Tavenera kompozīcijas. Soprāna solo izpildīs Inese Romancāne, savukārt Lielās aulas ērģeles ieskandinās Tālivaldis Deksnis.

„Juventus” diriģents Mārcis Imants, uz kura pleciem bijusi koncerta programmas koncepcija, uzsver: „Jau sākotnēji apzināti meklēju skaņdarbus, kuros sastopam raksturīgo un visai izteiksmīgo stīgu un balss apvienojumu. Turklāt skaņdarbus atlasīju, domājot par konkrētiem diriģentiem.”

Kopumā mūzikas radīšanā vienosies gan esošie kora diriģenti Mārcis Imants un Rūdolfs Krēsliņš, gan arī trīs vecmeistari - Juris Kļaviņš, Jānis Lindenbergs un Jānis Zirnis.

Kora „Juventus” un kamerorķestra „Sinfonietta Rīga” koncerts LU Lielajā aulā sāksies plkst. 19.30. Koncerta otgrā daļa sāksies tieši Zemes stundas brīdī plkst. 20.30, un koristi sola, ka būs mazs pārsteigums.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti