Kultūras ziņas

Atklāta Ludim Bērziņam veltīta izstāde "Retrospekcija"

Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Koris "Juventus" gatavojas Dziesmu svētku sezonai

Koris «Juventus» gatavojas Dziesmu svētku sezonai un uzņem jaunus dalībniekus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Līdz Vispārējiem latviešu dziesmu un deju svētkiem – 10 mēneši. Šis laiks būs ļoti svarīgs visiem deju kolektīviem un koriem, tāpēc tie sāk lūkoties pēc papildspēkiem. Jaunu dalībnieku uzņemšanu visās balsu grupās ir sācis arī koris "Juventus".

Lai dziedātu Latvijas Universitātes korī "Juventus", nav obligāti jābūt šīs augstskolas studentam. Galvenais – dziedātprasme un personība.

Par vienu no "Juventus" pulka vēlas kļūt arī Linda Čipa. Iepriekš viņa dziedāja citā korī, tad sekoja pauze, bet tagad Linda atkal vēlas izjust kopkora varenību. "Patiesībā tas bija sirsnīgs ieteikums no mana iepriekšējā diriģenta, viņam liels paldies par to, cerams, ka viņš ir saskatījis manī kaut ko, ko ir saskatījis šis koris. Un tā nu es nonācu "Juventus"... Vēl nenonācu, cerams, ka nonākšu," teic atlases dalībniece.

Divās noklausīšanās tūrēs šonedēļ un nākamnedēļ "Juventus" izvēlēsies jaunos dziedātājus. Jau augustā viņi pievienosies kora nometnei, lai pirms gaidāmās sezonas kļūtu par vienu veselumu.

Kora "Juventus" mākslinieciskais vadītājs Valdis Tomsons uzsver: "Dziesmu svētku sezona nozīmē, ka mēs paralēli saviem sezonas plāniem dziedam arī Dziesmu svētku repertuāru, kā arī skates un koru kari, kas ir tāds mūsu lielais nacionālais konkurss. Un, protams, ka paši Dziesmu svētki, kas ir tāds milzīgs piedzīvojums jebkuram dziedātājam."

Tradicionāli Dziesmu svētku sezonā jauno dalībnieku interese ir lielāka. Šogad jāaizpilda arī pandēmijas radītie robi.

"Koru saimei pandēmija nodarījusi ļoti lielu skādi," atzīst Valdis Tomsons. "Tas sastāvs ir paplucis, un mēs ceram uz jauniem dziedātgribētājiem, pilnīgi noteikti."

"Tās ir emocijas, tā ir kopābūšana, tie ir draugi, piedzīvojumi, vide, jauni apvāršņi, kuros veldzēties," tā dalību korī raksturo "Juventus" prezidente Kristīne Rubene.

Vēl viena jauno dalībnieku uzņemšanas tūre korī "Juventus" gaidāma septembrī, kad Latvijas Universitātes auditorijas piepildīs pirmkursnieki.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti