Koris «Juventus» dalīsies mūzikas mīlestībā kopā ar zviedru kori «Sofia Vokalensemble»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

8. septembrī plkst.18 Latvijas Universitātes (LU) Lielajā aulā divi kori – zviedru koris “Sofia Vokalensemble” un LU jauktais koris “Juventus” – dalīsies savā lielajā mīlestībā pret mūziku. Abus korus vieno vīzija – mūzika, kas ir pārāka par notīm, un koristu spēja izdzīvot ikvienu muzikālo stāstu, norāda LU jauktā kora “Juventus” pārstāve Anda Lagzdiņa.

Koris “Sofia Vokalensemble”

Kori 1995. gadā dibinājis diriģents Bengts Ollēns. Tā uzstāšanās bieži vien tiek raksturota kā sirsnīga, liriska un skandināviska, ar skatuvisku klātbūtni, kas ļāvusi korim gūt starptautisku atzinību.

Koris guvis augstāko novērtējumu prestižajā Eiropas kordziedāšanas "Grand Prix" Mariborā (2012. gadā). 2014. gadā bija viens no 25 koriem, kas tika aicināti piedalīties ievērojamajā Pasaules koru mūzikas simpozijā Seulā, Dienvidkorejā.

Kora kolektīvs raksturojams ne tikai ar lielām muzikālām ambīcijām un ciešu sadarbību ar diriģentu, bet arī ar īpašu sirsnību.

Kora “Sofia Vokalensemble” diriģents Bengts Ollēns: "Mēs esam patīkami satraukti par kora pirmo koncertu Latvijā, kā arī iespēju iepazīstināt Latvijas klausītājus ar zviedru vīru kora repertuāru. Latvijā ir unikālas koru dziedāšanas tradīcijas, tāpēc mēs esam laimīgi par iespēju iepazīties ar kori “Juventus” un par mūsu kopīgo koncertu. Esmu pārliecināts, ka šis ir nozīmīgs solis Zviedrijas un Latvijas koru sadraudzības stiprināšanā."

Pirmo reizi viesojoties Latvijā, “Sofia Vokalensemble” vīri izpildīs skaņdarbus, kas ir reti klausāmi Latvijā, taču labi zināmi Zviedrijā. Piemēram, Hugo Alfvēna dziesmā "Aftonen" ("Vakars") būs saklausāmas romantiskas un dabas iedvesmotas noskaņas, savukārt Fransisa Pulenka skaņdarbā "Quatre petites prières de Saint François d’Assise" ("Četras mazas lūgšanas svētajam Asīzes Franciskam") koris izdziedās reliģiskas tēmas. “Sofia Vokalensemble” vīru izpildījumā izskanēs arī Emīla Dārziņa maģiskais darbs “Mūžam zili".

Koris “Juventus” šajā koncertā izdziedās pašu dziedātāju un klausītāju iemīļotos skaņdarbus – Aleksandra Mačavariani “Doluri”, Ērika Vitakra “Water Night”, Pētera Plakida “Tavas saknes tavā zemē”, Selgas Mences “Kalējs kala debesīs” un citus spožus meistardarbus.

Saskaņā ar skaistākajām kordziedāšanas tradīcijām “Sofia Vokalensemble” un “Juventus” savas balsis apvienos arī kopkorī, izpildot Valdemāra Olēna “Sommarpsalm”, Oskara Lindberga ”Pingst” un Imanta Ramiņa “Pūt, vējiņi”.

Ieeja koncertā bez maksas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti