Koris «Juventus» aicina uz sezonas noslēguma koncertu Piksāru baznīcā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Latvijas Universitātes (LU) jauktais koris “Juventus” 10. jūnija vakarā plkst. 20.00 aicina uz sezonas noslēguma koncertu, kas izskanēs Piksāru baznīcā netālu no Naukšēniem.

LU jauktais koris “Juventus” nu jau tradicionāli savu sezonu noslēdz kādā no Latvijas reģionos esošajām baznīcām. Šoreiz izvēlēta īpaša vieta – Piksāru baznīca, kur tiks izpildīti sezonas laikā apgūtie spilgtākie skaņdarbi. Koncertā varēs dzirdēt trīs daļas no F. Martēna “Mesas dubultkorim”, kā arī P. Barisona, E. Dārziņa, J. Zālīša, P. Plakida, Ē. Ešenvalda u.c. ievērojamu komponistu skaistākos darbus.

Par aizvadīto sezonu savās sajūtās dalās kora mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Valdis Tomsons: “Korim “Juventus” 96. sezona bijusi gana saspringta un atbildīga, bet tajā pašā laikā ļoti skaistiem muzikāliem notikumiem piesātināta. Spilgtākais notikums bija koru konkurss Montrē, Šveicē, kur izcīnījām 1. vietu jaukto koru kategorijā, kā arī ieguvām konkursa "Grand Prix". Ar teicamiem rezultātiem aizvadīta Latvijas amatieru koru skate – šogad esam trešais labākais jauktais koris Rīgā. Noteikti jāatzīmē divi emocijām bagātākie koncerti – decembrī kopā ar vokālo grupu “Ēra” veidojām īpašu Ziemassvētku ieskaņas koncertu, savukārt februārī kopā ar Valsts Akadēmisko kori “Latvija” atzīmējām ilggadējā “Juventus” diriģenta Daumanta Gaiļa 90 gadu jubileju.”

Pagājušājā gadā koris “Juventus” savu sezonu ar diviem sirsnīgiem koncertiem noslēdza Kārķos. Savukārt šogad izvēlēta Piksāru baznīca, kas atrodas netālu no Naukšēniem, skaistā pļavu ielokā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti