Rīta Panorāma

Skype intervija ar Armandu Siliņu

Rīta Panorāma

Intervija ar Aneti Kalniņu

Telefonintervija ar Intu Teterovski

Koris «Balsis» atsāk koncertēt klātienē un dodas muzikālā ceļojumā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Jauniešu koris “Balsis” jūlija otrās nedēļas nogalē sniegs trīs publiskus koncertus – Upītē, Baltinavā un Limbažos. Kā katru gadu koris pēc iespējas biežāk koncertē Latvijā, izņēmums nav arī šī vasara. Latgales pusē Baltinavā un Upītē ''Balsis'' būs pirmo reizi, informēja kora mākslinieciskais vadītājs Ints Teterovskis.

11. jūlija vakarā uz dvēselisku koncertu kopā ar kori “Balsis” aicina Andris Slišāns – Upītes Nemateriālās kultūras mantojuma centra direktors. Koncerts notiks pie Upītes Tautas nama. Muzicēt pirmo reizi šajā vietā koris izvēlējies, sekojot savu dziedātāju dzimtajām vietām.

12. jūlijā “Balsis” varēs dzirdēt īpašā dievkalpojumā Baltinavas Jaunavas Marijas Pasludināšanas Romas katoļu baznīcā. Dievkalpojums sāksies pulksten 11.30, bet kora uzstāšanās – pulksten 12.15.

Savukārt 12. jūlija vakarā koris kopā ar Limbažu pilsētu aicina uz koncertu Limbažu Svētā Jāņa baznīcā, atzīmējot dievnama 340. gadskārtu. “Balsis” Limbažu pusē nav bieži, bet toties regulāri - gan Emiļa Melngaiļa un Baumaņu Kārļa svētkos, gan solo koncertos baznīcā, atzīmē Teterovskis.

Saturiski visi koncerti būs atšķirīgi, bet priekšplānā vienmēr ir latviešu autoru garīgā un laicīgā mūzika.

Arī augustā “Balsis” būs dzirdamas daudzviet – 23. augustā Īlē un no 27. līdz 30. augustam kopā 10 koncertos Lielupes krastos, kur “Balsis” būs dzirdamas no Bauskas līdz Jelgavai, jo koris dosies lejup pa upi ar laivām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti