Dienas ziņas

Eglīšu tirgū pieaug konkurence

Dienas ziņas

Ziemassvētki latviskās tradīcijās

Ave Sol ieskandina Ziemassvētkus ar īpašu programmu

Koris «Ave Sol» ieskandinājis Ziemassvētkus ar īpašu programmu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Ieskandinot Ziemassvētkus, Rīgas kamerkoris “Ave Sol” pirmo reizi uzstājās uz Latgales vēstniecības “Gors” skatuves. Svētku programmā tika iekļautas gan skaistākās cittautu Ziemassvētku melodijas, gan interesantas latgaliešu un latviešu tautasdziesmu apdares. 

Koncertu programmas “Ziemassvētku noskaņa” dažādu tautu dziesmu aranžējumus speciāli šim koncerta repertuāram veidojusi Rēzeknes komponiste un aranžētāja, Latgales vēstniecības “Gors” mākslinieciskās un pasākumu daļas vadītāja Ilona Rupaine.

“Paldies “Ave Sol” korim, kas pagājušajā gadā izteica tādu piedāvājumu uzrakstīt, un šī ideja realizējās un, pateicoties Andrim Veismanim, mēs pagājušajā gadā jau līdzīgu programmu kā šodien atskaņojām Rīgā, Lielajā ģildē, un tad nu pienāca kārta “Goram”,” pastāstīja Ilona Rupaine.

Koncerta apmeklētāja no Viļāniem Margarita Cakula atzīst, ka vismaz koncertzālē varēja sajust Ziemassvētku noskaņu, “skatoties aiz loga varbūt nav tā noskaņa, bet šeit gan ļoti patīkami”.

Koncerta apmeklētājas no Baltinavas Inta un Guna Ludboržas arī domā, ka tas bija  “Ziemassvētkiem ļoti atbilstošs koncerts, garīgs koncerts, ar šādu dvēselisku pieskaņu un ļoti patīkami klausīties”.

Programmas ietvaros ar kori “Ave Sol” sadarbojušies arī  jaunie mūziķi no Rēzeknes Mūzikas skolas, kuri koncerta laikā sniedza gan instrumentālo pavadījumu, gan arī dziedāja. Kora diriģents Andris Veismanis atzīst, ka, strādājot ar  rēzekniešiem, vienmēr izdodas panākt brīnišķīgu gala rezultātu.

“Tas ir diezgan sarežģīti - savākties ļoti dažādas nozares māksliniekiem, katrs no kaut kurienes citurienes, katrs ir mācījies to instrumentu vai apguvis savādāk, un daudz kas varbūt arī mainījās mēģinājuma procesā, bet tas jau ir tas jaukākais,” saka diriģents.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti