Koris «Austrums» pārstāvēs Latviju augsta līmeņa festivālā Ķīnā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Rīgas Latviešu biedrības kamerkoris "Austrums" kā vienīgais Latvijas kolektīvs no 14. līdz 24.maijam pārstāvēs Latviju prestižajā Šanhajas starptautiskajā pavasara mūzikas festivālā Ķīnā.

 

Koris "Austrums" diriģenta Ārija Ādamsona vadībā Ķīnas pilsētās Šanhajā un Naņdzjinā popularizēs Latvijas spēcīgās kormūzikas tradīcijas, iepazīstinot Ķīnas publiku ar latviešu tautasdziesmām Jāņa Cimzes, Valta Pūces, Ārija Šķepasta, Guntara Geduļa un citu komponistu apdarēs, kā arī latviešu komponistu Pētera Vaska, Ērika Ešenvalda un Selgas Mences oriģināldarbiem.

Deviņās dienās korim "Austrums" paredzētas astoņas uzstāšanās Šanhajas un Naņdzjinas lielākajās koncertzālēs un teātros.

Šanhajas starptautiskais pavasara mūzikas festivāls ir viens no senākajiem un tradīcijām bagātākajiem kultūras festivāliem Ķīnā. Pasaules lielākās pilsētas mūzikas festivāla pirmsākumi meklējami 1959.gadā, kad notika pirmais Šanhajas mūzikas un dejas mēnesis. 1960.gadā tas ieguva "Šanhajas pavasara" nosaukumu. Festivāls katru gadu piesaista gan izcilus Ķīnas mūzikas profesionāļus un augsta līmeņa amatierus, gan māksliniekus no citām pasaules valstīm.

32.Šanhajas starptautiskā mūzikas festivāla ārvalstu viesu vidū šogad ir izcilā britu vokālā grupa "The King's Singers", amerikāņu soprāns Džoisa Didonato, dāņu senās mūzikas ansamblis "Ars Nova Copenhagen", Sanktpēterburgas simfoniskais orķestris un citi mākslinieki.

Pateicoties arvien pieaugošajai kormūzikas popularitātei Ķīnā, otro reizi festivāla laikā notiek Koru mākslas nedēļa. Tajā uzaicināti piedalīties vairāk nekā 20 augstas raudzes koru un vokālo grupu no Ķīnas un citām pasaules malām, tostarp ASV, Čehijas, Jaunzēlandes, Dienvidkorejas un Singapūras. Latviju otrajā Šanhajas Koru mākslas nedēļā pārstāvēs kamerkoris "Austrums". Kori uzstāsies gan solo koncertos, gan vienosies grandiozos kopkoncertos.

Koris "Austrums" dibināts 1987.gadā. Kolektīvs ieņem stabilu vietu Latvijas labāko jaukto koru vidū. Kopš tā pirmsākumiem kora mākslinieciskais vadītājs ir Ārijs Šķepasts, bet koris sadarbojas arī ar diriģentiem Āriju Ādamsonu, Vilhelmu Georgu Vācieti un Maksimu Ļaščenko. Savā 28 gadu pastāvēšanas vēsturē koris uzkrājis vērā ņemamu starptautisko pieredzi festivālos un konkursos, ar panākumiem uzstājoties Zviedrijā, Nīderlandē, Šveicē, Ungārijā, Francijā, Vācijā un citās Eiropas valstīs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti