Koris «Anima» virtuāli pirmatskaņo Kristapa Krievkalna un Kārļa Kazāka dziesmu «Smiltis»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Virtuālu pirmatskaņojumu piedzīvojusi komponista Kristapa Krievkalna un mūziķa Kārļa Kazāka Saulkrastu korim “Anima” veltītā dziesma “Smiltis” no cikla “Krastā saviļņots”, medijus informē kora pārstāvji.

Jau vairākus mēnešus Saulkrastu koris “Anima” iestudē jaundarbu, kuru korim veltījuši Kristaps Krievkalns un Kārlis Kazāks. Kristaps Krievkalns ir dziesmas "Smiltis" mūzikas autors, bet Kārlis Kazāks – vārdu autors.

Mūziķi paziņojumā medijiem atzīmē: “Īsu brīdi pirms plānotā CD ierakstiem situācija pasaulē mums visiem meta jaunus dzīves izaicinājumus.

Lai darbs neapstātos, mēs dziedam, muzicējam un apgūstam jauno skaņdarbu katrs korists savā mājas vidē, bet, pats galvenais, mēs radām kopā un jūtamies vienoti.”

Ideja par dziesmas apguves procesu, katram dziedātājam uzfilmējot savu dziesmas izpildījumu mājas apstākļos, radusies mūziķim un komponistam Kristapam Krievkalnam.

“Lai nepazaudētu mūziķu un koristu kopīgo sajūtu, mums visiem ir jāturpina mācīties, strādāt, lai tad, kad dzīve sāks iegriezties ikdienišķajās sliedēs, mēs būtu tam gatavi. Mēs, mūziķi, šajā laikā jūtamies savādi.

Tagad man studijā jāstrādā vienam, man ir skumīgi, jo socializēšanās ļoti pietrūkst, mēs esam pie tās pieraduši ikdienā.

Šādā virtuālā veidā mēs kopīgi varam turēties kopā, uzmundrināt cits citu. Sadarbojoties ar Saulkrastu kori “Anima”, redzu, ka dziedātāji tiešām cits par citu rūpējas. Tagad ir svarīgi turēties kopā, kā vien tas ir iespējams, šoreiz – virtuāli. Vēlamies parādīt, ka arī lielākai cilvēku grupai to izdarīt ir iespējams!” stāsta Kristaps Krievkalns.

“Koristiem patstāvīgi apgūt jaunu materiālu un, vieniem esot, iedziedāt ir milzīgs izaicinājums. Viņi tik ļoti ir pieraduši, ka ikvienu sīkāko niansi, ritma izmaiņas un emocionālo domu parāda diriģents, ka nu, nonākot aci pret aci ar sevi, izpildīt doto uzdevumu nemaz nebija vienkārši. Jāatzīst, ka sen no savējiem nebiju jutusi tik lielas alkas pēc kopā dziedāšanas un diriģenta rokas kā šajā laikā,” atzīst kora mākslinieciskā vadītāja un diriģente Laura Leontjeva.

Koncertprogrammu “Krastā saviļņots” plānots plašākai publikai pirmatskaņot šī gada septembrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti