Koris «Anima» un Krievkalns piedāvā tautasdziesmu «Jūriņ prasa smalku tīklu» jaunā skanējumā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Tuvojoties Latvijas simtgadei, komponists un aranžētājs Kristaps Krievkalns sadarbībā ar Saulkrastu jaukto kori "Anima" radījis latviešu tautasdziesmai “Jūriņ prasa smalku tīklu” jaunu skanējumu. Tautasdziesma ne tikai guvusi jaunu elpu muzikālā formātā, bet tai tapis arī video.

Saulkrastu jauktā kora "Anima" diriģentes Lauras Leontjevas un Kristapa Krievkalna muzikālā draudzība ilgst jau vairāk nekā desmit gadu. Kopā realizētas interesantas koncertprogrammas, kuras izdziedātas Latvijā, Lielbritānijā, kā arī Austrālijā.

Kristapa Krievkalna radīto tautasdziesmas versiju korim pārlicis aranžētājs Edgars Linde. Ierakstā piedalījies arī Artis Orubs, Ēriks Upenieks. "Jūriņ prasa smalku tīklu" miksējis un māsterējis Armands Treilihs.

Dziesmas video tapis vasaras nogalē Vidzemes jūrmalas krastos Duntes apkaimē. Galvenajās lomās ne tikai kora dalībnieki, bet arī Latvijas skaistā daba, varenā jūra un kopā būšanas vilinājums. Video režisors ir Juris Ludženieks, galvenie operatori Mārtiņš Šalmis un Eduards Laķis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti